Archieven

 31-03-2011 

"Pablo heeft gevochten als een leeuw"

Maandag verloor Anderlecht-belofte Pablo Montes Suarez definitief de strijd tegen leukemie. In Het Nieuwsblad doen zijn ouders vandaag hun verhaal. "Die ellendige ziekte stond in de weg van Pablo's jeugddroom: het eerste elftal." Lees verder »

Lichtere straf Legear voor auto-ongeluk

Lichtere straf Legear voor auto-ongeluk

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Jonathan Legear vrijgesproken van dronkenschap bij zijn auto-ongeluk uit mei 2009. Hij kreeg ook een lichtere straf. In eerste aanleg had hij nog een rijverbod van zes maanden gekregen. Lees verder »

Tika Musonda wil doorbreken bij Anderlecht

Tika Musonda wil doorbreken bij Anderlecht

Speelt er binnenkort opnieuw een Musonda in het Astridpark? Die kans zit er zeker in, want de 16-jarige Tika komt steeds meer piepen. "Ik heb onlangs mijn eerste profcontract getekend en train nu als 16-jarige mee met de U21." Lees verder »

Anderlecht denkt opnieuw aan Shikabala

Anderlecht denkt opnieuw aan Shikabala

Om Mbark Boussoufa te vervangen komt Anderlecht opnieuw uit bij Mahmoud Shikabala. Volgens Het Laatste Nieuws nam paars-wit al contact op met manager van de Egyptenaar om de onderhandelingen weer op te starten. Lees verder »

 30-03-2011 

Definitief: Anderlecht-Standard op zondag

Definitief: Anderlecht-Standard op zondag

De beslissing om Anderlecht-Standard te laten veranderen naar zondag is nu definitief. Er was nogal onduidelijkheid over de speeldata tot nu. De Kalendercommissie heeft beslist de match door te laten gaan zondag om 18u. Lees verder »

Dubbelinterview Van Holsbeeck en François

Dubbelinterview Van Holsbeeck en François

Komend weekend beginnen Anderlecht en Standard de play-offs met een onderling duel. Sport/Voetbalmagazine pakt vandaag uit met een dubbelinterview met Herman Van Holsbeeck en Pierre François. Wij verzamelden de strafste quotes. Lees verder »

Clubs sluiten zaak Witsel-Wasilewski

Clubs sluiten zaak Witsel-Wasilewski

In Sport/Voetbalmagazine trekken Herman Van Holsbeeck en Pierre François voor goed een streep onder de zaak Witsel-Wasilewski. Beiden tonen begrip voor het feit dat Wasilewski geen zin had in een ontmoeting met Witsel. Lees verder »

Burgemeester wil geen topper op zaterdag

Burgemeester wil geen topper op zaterdag

Burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven gaat niet akkoord met het verplaatsen van Anderlecht – Standard naar zaterdag. “Ik heb mijn ordediensten zaterdag nodig voor een manifestatie van Koerden”, zo laat hij weten. Lees verder »

Biglia aanvoerder bij eerste basisplaats

Biglia aanvoerder bij eerste basisplaats

Lucas Biglia begon gisteren voor het eerst in de basis bij Argentinië. Tegen Costa Rica liet bondscoach Batista heel wat basisspelers rusten, waardoor Biglia de hele partij speelde. Na de rust was hij zelfs aanvoerder. Lees verder »

 29-03-2011 

Standard haalt zijn slag thuis

Standard haalt zijn slag thuis

Standard heeft zijn slag thuisgehaald, het Uitvoerend Comité van de KBVB heeft vandaag beslist dat Anderlecht tegen Standard zal plaatsvinden op zaterdag 2 april om 20.30 uur.
Lees verder »

Al 17.000 mini-abonnementen verkocht

Al 17.000 mini-abonnementen verkocht

Tijdens de voorrangsperiode voor gewone abonnees heeft Anderlecht 17.000 mini-abonnementen voor de play-offs verkocht. Dit betekent dat er nog heel wat losse tickets te verkrijgen zullen zijn voor de vijf wedstrijden. Lees verder »

"Geen reden om topper op zondag te spelen"

Vandaag beslist het Uitvoerend Comité van de KBVB of Anderlecht - Standard van komend weekend op zondag blijft of wordt vervroegd. Volgens Anderlecht is spelen op vrijdag of zaterdag onmogelijk, maar niet iedereen vindt dit. Lees verder »

Van de Velde fluit Anderlecht - Standard

Van de Velde fluit Anderlecht - Standard

Scheidsrechter Joeri Van de Velde is aangeduid om de topper tussen Anderlecht en Standard van komend weekend in goede banen te leiden. Op welke dag deze partij zal gespeeld worden is nog niet zeker. Vandaag valt deze beslissing. Lees verder »


 28-03-2011 

Wie wint de Ebbenhouten Schoen ?

Wie wint de Ebbenhouten Schoen ?

De lijst van genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen werd zopas bekend gemaakt. Romelu Lukaku is de enige speler van Anderlecht die bij de vijf kanshebbers is. Mbark Boussoufa is er wegens zijn vertrek naar Rusland niet bij. Lees verder »

Blijft Bulykin dan toch bij ADO ?

Blijft Bulykin dan toch bij ADO ?

Bulykin speelt tot einde van het seizoen op huurbasis in Den Haag. De kans bestaat dat hij definitief naar ADO gaat. Beide ploegen hadden al eens een gesprek, maar ADO vindt de looneisen van Bulykin (1 miljoen euro) nog te hoog. Lees verder »

Lukaku speelt ook niet tegen Azerbeidzjan

Lukaku speelt ook niet tegen Azerbeidzjan

Romelu Lukaku zal morgen niet in actie komen wanneer de Rode Duivels het opnemen tegen Azerbeidzjan. Bondscoach Georges Leekens wil geen risico's nemen. Anderlecht laat intussen weten dat het geen druk heeft uitgeoefend. Lees verder »

Jacobs geeft vanavond lezing in Kortenaken

Jacobs geeft vanavond lezing in Kortenaken

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs geeft vanavond in Kortenaken een lezing over de begeleiding van jonge sporters. Dit gaat door in GC Den Hoek en begint om 19.30 uur. Deelname kost 5 euro. Meer info kan u krijgen op 011/58.62.78. Lees verder »

 27-03-2011 

Biglia en Kljestan spelen 1-1 gelijk

Biglia en Kljestan spelen 1-1 gelijk

In een vriendschappelijke interland hebben de Verenigde Staten en Argetinië 1-1 gelijk gespeeld. Bij de Argentijnen viel Biglia na 75 minuten in voor doelpuntenmaker Cambiasso. Kljestan bleef bij de VS de hele match op de bank. Lees verder »

Ook Lokeren heeft interesse in Losada

Ook Lokeren heeft interesse in Losada

Hernan Losada, momenteel door Anderlecht uitgeleend aan Charleroi, geniet interesse van Sporting Lokeren. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Eerder raakte al bekend dat ook STVV voor volgend seizoen wel wat ziet in de Argentijn. Lees verder »

Rode Duivels: nieuwe blessure voor Lukaku

Rode Duivels: nieuwe blessure voor Lukaku

Romelu Lukaku heeft zich gisteren op training bij de Rode Duivels opnieuw geblesseerd. Tijdens een partijtje greep de Anderlecht-spits na een schot plots naar de linkerdij. Of hij dinsdag kan spelen, is nog niet duidelijk. Lees verder »

 26-03-2011 

De Sutter opgenomen bij de Rode Duivels

De Sutter opgenomen bij de Rode Duivels

Tom De Sutter is opgenomen in de selectie van de Belgen. Dit gebeurt omdat Ogunjimi een blessure heeft opgelopen aan zijn knie en niet meedoen tegen Azerbeidzjan. De Sutter scoorde afgelopen weekend tweemaal tegen Gent. Lees verder »


 25-03-2011 

Tabloids: "Chelsea haakt af voor Lukaku"

Tabloids:

Volgens de Britse tabliods zal Chelsea niet langer proberen om Romelu Lukaku aan te trekken. De Londense club vindt de vraagprijs van 30 miljoen euro veel te hoog. Meer dan 15 miljoen wil het niet betalen voor de 17-jarige spits. Lees verder »

 24-03-2011 

Badibanga meldt zich nu in de ziekenboeg

Badibanga meldt zich nu in de ziekenboeg

Terwijl de meeste spelers de ziekenboeg mogen verlaten tegen de play-offs, is er nu weer een nieuwe naam bijgekomen. Ziguy Badibanga liep bij de nationale beloften een scheurtje in de dijspier op en is drie weken out. Lees verder »

Proto geblesseerd aan de rug

Proto geblesseerd aan de rug

Silvio Proto zal niet in doel staan tegen Oostenrijk. De keeper reisde zelfs niet mee af naar Wenen. De reden? Proto geraakte tijdens een training geblesseerd aan de rug. Het is nog niet zeker hoe lang hij out is. Lees verder »

 23-03-2011 

Lukaku te duur voor Olympique Lyon

Lukaku te duur voor Olympique Lyon

Lyon mag al geschrapt worden uit het lijstje van geïnteresseerden clubs in Lukaku. Volgens Lyon is de transferprijs van 30 miljoen euro te duur. De zevenvoudige kampioen van Frankrijk had Lukaku al langer op zijn lijstje staan. Lees verder »

"Marecek beste middenvelder sinds Rosicky"

Was het toeval dat Anderlecht tegen Gent pas begon te draaien toen Lukas Marecek inviel? In zijn geboorteland dicht men de jonge Tsjech alvast een mooie toekomst toe. Dat beweert althans een journalist van de krant Lidovky. Lees verder »

Lukaku lijkt klaar te raken voor interland

Lukaku lijkt klaar te raken voor interland

Het ziet er naar uit dat Romelu Lukaku net op tijd speelklaar raakt voor de interland van vrijdag tegen Oostenrijk. Dat vertelde bondscoach Leekens in het middagjournaal op Eén. "Hij heeft vanmorgen al getraind met de groep." Lees verder »

Kouyaté: "Ik kijk uit naar de play-offs"

Kouyaté:

Na een lange periode van blessureleed is Cheikhou Kouyaté net op tijd weer in topvorm. Binnen anderhalve week starten de play-offs en de Senegalees heeft er zin in. "Het belooft intens te worden. Er wachten ons tien topmatchen." Lees verder »

Hoe gaat het met samenwerking met Brussels?

Hoe gaat het met samenwerking met Brussels?

Midden december klonk het allemaal mooi: Anderlecht kocht Veselinovic van FC Brussels en er zou worden samen gewerkt. Uiteindelijk trok enkel Siani naar Molenbeek. Hoe staat het nu met de samenwerking? Johan Vermeersch legt uit. Lees verder »

Familie Vanden Stock heeft 60 % aandelen

Familie Vanden Stock heeft 60 % aandelen

Door de omvorming van Anderlecht van een van vzw naar een NV, breidde de familie Vanden Stock zijn aandelenpakket uit van 51 tot 60 procent. De Vanden Stocks pompten hierdoor maar liefst zes miljoen euro in de club. Lees verder »


 22-03-2011 

Jacobs traint met amper acht spelers

Jacobs traint met amper acht spelers

Ariël Jacobs ziet deze week weer heel wat spelers vertrekken voor interlandvoetbal. Dit en het feit dat Anderlecht nog steeds met een goed gevulde ziekenboeg zit, maakt dat paars-wit vandaag trainde met amper acht spelers. Lees verder »

Meeting truitjesverzamelaars in Anderlecht

Meeting truitjesverzamelaars in Anderlecht

Het is een populaire bezigheid in het buitenland, maar de opmars begint nu ook in België. Zaterdag wordt er een meeting georganiseerd in het Vanden Stock-stadion voor de verzamelaars van door spelers gedragen voetbalshirts. Lees verder »

Blessure van Lukaku evolueert goed

Blessure van Lukaku evolueert goed

De blessure van Anderlecht-spits Romelu Lukaku evolueert gunstig, dat liet Lieven Maesschalck weten. Uit een echografie bleek dat er geen enkel letsel te zien is, maar hij heeft wel nog last. Lees verder »

Manager De Sutter: "Tom is het vijfde wiel"

Manager De Sutter:

Tegen Gent mocht Tom De Sutter nog eens starten hij toonde zich met twee doelpunten. Voor zijn manager Didier Frenay het signaal om eens met de vuist op tafel te slaan. "Misschien is Tom toe aan een nieuwe sportieve uitdaging." Lees verder »

Beloften verslaan Eupen met 1-3

Beloften verslaan Eupen met 1-3

De beloften van Anderlecht hebben gisteren met 1-3 gewonnen van Eupen. Godeau, Garcia Calvete en Kabasele bogen een snelle achterstand om in een overwinning. Paars-wit wipt zo over RC Genk opnieuw naar de leiding in de stand. Lees verder »

 21-03-2011 

Play-off kalender reeds bekend

Play-off kalender reeds bekend

Vandaag is de play-off kalender reeds bekend gemaakt. Sporting Anderlecht opent thuis tegen Standard en sluit af thuis tegen Lokeren. Alle reeds behaalde punten worden gehalveerd. Hier een overzicht: Lees verder »

Kalender play-offs donderdag bekend

Kalender play-offs donderdag bekend

Donderdag zal de kalender voor de play-offs bekend gemaakt worden. Anderlecht begint in het weekend van 2 en 3 april alvast als leider aan play-off I. De punten uit de gewone competitie worden gehalveerd en afgerond naar boven. Lees verder »

Resultatenoverzicht verhuurde spelers

Resultatenoverzicht verhuurde spelers

Ook de Anderlecht-huurlingen kennen nu hun lot voor de komende weken. Losada speelt tegen Chavarria de play-downs, terwijl de overigen zich opmaken voor play-off 2. In Nederland stuntte het ADO van Bulykin opnieuw tegen Ajax. Lees verder »

Anderlecht klopt Gent met 3-2

Anderlecht klopt Gent met 3-2

Anderlecht deed vanavond een goede zet aan het begin van de play-offs. Paars-wit won thuis van Gent en zet de Buffalo's zo op acht punten. Genk won ook en volgt dus op één punt. Lees verder »

 20-03-2011 

De Sutter: "Drie punten zijn belangrijker"

De Sutter:

Tom De Sutter had met zijn twee goals een aandeel in de 3-2 overwinning tegen Gent. Zo liet hij het ongelijk van zijn trainer zien. "Ik denk niet dat de trainer bedoelde dat ik en Lukaku in één elftal kon spelen", aldus De Sutter. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie ontvangt Anderlecht om 18 uur AA Gent. Een belangrijke wedstrijd, want als Gent wint, begint het de play-offs met slechts één punt achterstand op Anderlecht. Lees verder »


 19-03-2011 

"Indonesiërs wilden Anderlecht opkopen"

Volgens The Financial Times op zijn blog zou Anderlecht in belangstelling staan van een Indonesische groep rond Bakrie-familie. Vorig jaar was er een bod van 20 miljoen, maar dat werd geweigerd door het Anderlecht-bestuur. Lees verder »

"De Sutter én Lukaku geeft onevenwicht"

Stelt Ariël Jacobs morgen Romelu Lukaku en Tom De Sutter samen op in de spits? Door personeelsproblemen in de spits is die kans groot, maar de coach is niet overtuigd dat beiden kunnen samenspelen. "Dat zorgt voor onevenwicht." Lees verder »

Deschacht niet klaar tegen play-offs

Deschacht niet klaar tegen play-offs

De kans dat Olivier Deschacht tegen 2 april, wanneer de play-offs beginnen, terug speelklaar is, is erg klein. Nochtans was dit het oorspronkelijke doel. Ook voor Legear en Suarez komen de play-offs mogelijk te snel. Lees verder »

 18-03-2011 

Chatelle: "Terugkeer zou kunnen"

Chatelle:

Het is nog niet duidelijk wat Anderlecht precies van plan is met Chatelle. Dit seizoen werd hij uitgeleend aan NEC, speelde geen knalseizoen, maar toch is een terugkeer naar Anderlecht mogelijk. Lees verder »

Selectie Anderlecht - AA Gent

Selectie Anderlecht - AA Gent

Ariël Jacobs selecteerde vandaag 19 spelers voor de partij van zondag tegen AA Gent. Biglia is net als Marecek opnieuw fit en zit in de kern. Door de vele geblesseerden zijn ook jongeren Garcia Calvete en Kabasele er opnieuw bij. Lees verder »

De Bock en Anderlecht ontkennen interesse

De Bock en Anderlecht ontkennen interesse

Laurens De Bock van Lokeren heeft geen weet van interesse van Anderlecht. Nochtans berichtte HLN dit gisteren. "Het is heel tof dat je naam in verband wordt gebracht met hen, maar wat is er van waar?", zo vraagt De Bock zich af. Lees verder »

Kljestan: "Ik wil Boussoufa mee vervangen"

Kljestan:

Zondag ontvangt Anderlecht AA Gent. Sacha Kljestan ziet de Buffalo's als een kandidaat kampioen. "Gent is één van onze drie concurrenten voor de titel. We moeten onze winnaarsmentaliteit tonen en dat blijven doen in de play-offs." Lees verder »

Topschutter pas bekend na play-offs

Topschutter pas bekend na play-offs

In tegenstelling tot vorig seizoen zullen de play-offs ook meetellen in de strijd om de titel van topschutter. Momenteel leidt Genk-spits Vossen de ranking met 17 doelpunten. Lukaku is de eerste Anderlecht-speler met 11 stuks. Lees verder »

Kljestan met VS tegen Biglia's Argentinië

Kljestan met VS tegen Biglia's Argentinië

De Amerikaan Sacha Kljestan is geselecteerd voor de interlands tegen Argentinië en Paraguay. "Ik was niet zeker of ik opgeroepen zou worden aangezien ik de laatste tijd niet veel meer speel", reageert hij enigszins verrast. Lees verder »

 17-03-2011 

Badibanga opgeroepen voor Jonge Duivels

Badibanga opgeroepen voor Jonge Duivels

Ziguy Badibanga is als enige speler van Anderlecht opgeroepen voor de Belgische beloften. Deze spelen twee oefenwedstrijden. De eerste is op donderdag 24 maart tegen Schotland, de tweede op maandag 28 maart tegen Griekenland. Lees verder »

Geen Juhasz en Mazuch op training

Geen Juhasz en Mazuch op training

Roland Juhasz en Ondrej Mazuch ontbraken vanochtend op de training van Anderlecht. Dat zag Voetbalkrant.com. Waarom beiden er niet waren, is nog niet duidelijk. Wel van de partij was Lucas Biglia, die weer volledig mee trainde. Lees verder »

Enkel Proto en Lukaku bij Rode Duivels

Enkel Proto en Lukaku bij Rode Duivels

Silvio Proto en Romelu Lukaku zijn de enige Anderlecht-spelers die geselecteerd zijn voor de interlands tegen Oostenrijk (25/03) en Azerbeidzjan (29/03). Legear is er niet bij wegens een blessure. Gillet werd gepasseerd. Lees verder »

Anderlecht heeft oogje op De Bock (Lokeren)

Anderlecht heeft oogje op De Bock (Lokeren)

Anderlecht zou gecharmeerd zijn door Lokeren-verdediger Laurens De Bock. Dit schrijft Het Laatste Nieuws. Lokeren wil de 18-jarige verdediger laten bijtekenen, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. Ook Genk toont interesse. Lees verder »

STVV denkt aan Losada voor volgend seizoen

STVV denkt aan Losada voor volgend seizoen

Volgens Het Laatste Nieuws denkt STVV aan Anderlecht-speler Hernan Losada als versterking voor komend seizoen. De Argentijn lijkt in het Astridpark geen toekomst meer te hebben. Hij wordt nu voor het tweede jaar op rij uitgeleend. Lees verder »

 16-03-2011 

Chelsea voert de forcing voor Lukaku

Chelsea voert de forcing voor Lukaku

Volgens de Engelse media zijn de onderhandelingen tussen Romelu Lukaku en Chelsea begonnen. Volgens The Daily Telegraph zouden de Londenaars bereid zijn 25 miljoen pond (bijna 30 miljoen euro) te betalen. Lees verder »

Optie Lecjaks allicht niet gelicht

Optie Lecjaks allicht niet gelicht

Voor het einde van de maand moet Anderlecht beslissen of het Jan Lecjaks definitief aantrekt. Volgens Het Nieuwsblad is de kans echter klein dat paars-wit de optie licht. Zwakke prestaties tegen Ajax en Genk doen hem de das om. Lees verder »

Blessurenieuws: Bilgia hervat looptraining

Blessurenieuws: Bilgia hervat looptraining

Lucas Biglia hervatte samen met Lukas Marecek gisteren de looptraining. Voor Diandy, Kanu, Legear en Suarez stond er verzorging op het programma. Seck was ziek. Door de vele blessures trainden heel wat jongeren mee met de a-kern. Lees verder »

 15-03-2011 

Vanden Stock: "Ontgoocheld in Boussoufa"

Vanden Stock:

Voorzitter Roger Vanden Stock heeft laten weten dat hij de transfer van Mbark Boussoufa ten zeerste betreurt. "Het zal moeilijk worden in de play-offs, de kans om kampioen te worden, is kleiner", zei Vanden Stock aan Sporza. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag viert Garrincha zijn verjaardag. Dankzij zijn jarenlange inzet voor deze site, kunnen we terecht fier zijn op onze nieuwssectie. Bij deze wensen we hem dan ook een gelukkige verjaardag! Lees verder »

Scheurtje in enkelligament voor Kanu

Scheurtje in enkelligament voor Kanu

Onderzoek heeft uitgewezen dat Kanu tegen Eupen een scheurtje heeft opgelopen in het ligament van de enkel. Hij staat enkele weken aan de kant. Legear liep een scheurtje in de hamstrings op en mist de interland tegen Oostenrijk. Lees verder »

Beloften spelen vanavond tegen Union

Beloften spelen vanavond tegen Union

De beloften van Anderlecht spelen vanavond een galawedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Union. De wedstrijd begint om 19.00 uur in het Dudenpark van Union. De inkom bedraagt drie euro. (rusg.be) Lees verder »

De Bleeckere leidt Anderlecht - Gent

De Bleeckere leidt Anderlecht - Gent

Frank De Bleeckere is aangeduid om zaterdag de topper tussen Anderlecht en AA Gent te leiden. Deze wedstrijd is de laatste van Anderlecht voor de play-offs. Vorig weekend floot De Bleeckere nog een woelige Charleroi - Standard. Lees verder »

 14-03-2011 

Resultatenoverzicht verhuurde spelers

Resultatenoverzicht verhuurde spelers

De meeste Anderlecht-huurlingen kenden geen goede speeldag. Enkel Iakovenko kon dit weekend winnen. Losada is zeker van barragematchen voor het behoud. Chavarria of Bernardez wordt hierin de tegenstander. Het overzicht. Lees verder »

Ziekenboeg Anderlecht stilaan overvol

Ziekenboeg Anderlecht stilaan overvol

Anderlecht wordt momenteel geteisterd door een ware blessuregolf. De voorbije dagen zag het ook Legear, Kanu en De Sutter uitvallen. "Ik maak mij vooral zorgen om Legear", vertelde Ariël Jacobs zaterdag na de wedstrijd. Lees verder »

Play-offs beginnen met kleine verschillen

Play-offs beginnen met kleine verschillen

Nog één gewone speeldag en dan starten de play-offs. In tegenstelling tot vorig jaar beloven die razend spannend te worden. De marge tussen de nummers één en zes bedraagt in een gehalveerde stand momenteel maar 8 punten. Lees verder »

Anderlecht gaat voor El Ghanassy

Anderlecht gaat voor El Ghanassy

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht wil proberen om Yassine El Ghanassy van AA Gent te halen als opvolger van Boussoufa. Paars-wit informeert momenteel voorzichtig naar de mogelijkheden, maar vreest voor het prijskaartje. Lees verder »

Reacties Proto, Juhasz en Kouyaté

Reacties Proto, Juhasz en Kouyaté

Na het gelijkspel spraken ook Silvio Proto, Roland Juhasz en Cheikhou Kouyaté met de pers. We bundelden hun reacties hier. "Ik ben helemaal niet tevreden over het resultaat", zo stelde doelman Proto duidelijk. Lees verder »

 13-03-2011 

De Sutter: "Zwaar ontgoocheld"

De Sutter:

Van voor de wedstrijd was de ontgoocheling op het gezicht van De Sutter al te merken. Hij kreeg van Jacobs opnieuw geen basisplaats, ondanks de afwezigheid van tal van aanvallende spelers. Lees verder »

Ook Kanu en De Sutter geblesseerd

Ook Kanu en De Sutter geblesseerd

Alsof er nog niet genoeg aanvallende spelers geblesseerd zijn, zag Anderlecht gisteren ook Kanu en Tom De Sutter uitvallen met een kwetsuur. Hoe ernstig deze zijn, is voorlopig nog niet duidelijk. (Sporza) Lees verder »

Anderlecht alleen leider ondanks gelijkspel

Anderlecht alleen leider ondanks gelijkspel

Anderlecht heeft gisteren nagelaten een goede zaak te doen met het oog op de play-offs. Terwijl RC Genk verloor, gaf paars-wit in de slotfase de overwinning uit handen in Eupen. Positief was wel dat Lukaku nog eens gescoord heeft. Lees verder »

Beloften verslaan Charleroi met 1-0

Beloften verslaan Charleroi met 1-0

De beloften van Anderlecht hebben hun partij tegen Charleroi met 1-0 gewonnen. Fernando Canesin Matos scoorde het enige doelpunt. Aanvoerder Garcia Calvete en Kabasele speelden niet, zij waren op afzondering met de a-kern. Lees verder »

 12-03-2011 

KIjestan: "Moeten een stapje meer zetten"

KIjestan:

Sacha KIjestan moest in moeilijke omstandigheden in de basis starten bij Anderlecht. De speler had veel inzet, maar ontbrak matchritme. "Wat hebben we geleerd uit onze vorige matchen? dat we meer spelers in de box moeten krijgen." Lees verder »

Sergio Batista roept Biglia op

Sergio Batista roept Biglia op

Sergio Batista, de bondscoach van Argentinië heeft Lucas Biglia opgeroepen. Biglia zit in de selectie voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten op 26 maart en tegen Costa Rica op 29 maart. Lees verder »

Voorbeschouwing: KAS Eupen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KAS Eupen - Anderlecht

Vanavond moet Anderlecht op bij bezoek bij KAS Eupen in het Duitstalig landsgedeelte. Eupen staat momenteel op de 14de stek met gelijke punten als zijn degradatieconcurrent Lierse. Eupen zal dus voluit voor punten gaan. Lees verder »

 11-03-2011 

"Ik hoop dat Boussoufa graag vliegt"

In Rusland wacht Mbark Boussoufa een heel ander leven dan in België. Het Laatste Nieuws sprak met vier ervaringsdeskundigen over wat Boussoufa er te wachten staat. "Russen blijven altijd fanatiek supporteren. Ze fluiten nooit." Lees verder »

Reacties Leekens, Degryse en Louwagie

Reacties Leekens, Degryse en Louwagie

Het Laatste Nieuws slaagde er gisterenavond nog in om enkele reacties te verzamelen op het verrassende einde van de Boussoufa-transfersoap. Alle drie tonen ze begrip voor de keuze van de Anderlecht-spelmaker voor Anzhi. Lees verder »

Legear wil jongeren verkeersles geven

Legear wil jongeren verkeersles geven

Jonathan Legear vocht gisteren bij de correctionele rechtbank zijn rijverbod aan. De voetballer probeerde de rechtbank te overtuigen deze straf om te zetten in werkstraf waarbij hij jonge bestuurders uitleg geeft over het verkeer. Lees verder »

Ook geen Marecek tegen Eupen

Ook geen Marecek tegen Eupen

Ariël Jacobs gaat morgen tegen Eupen serieus mogen puzzelen. Na Boussoufa en de geblesseerden Biglia en Suarez is nu ook Lucas Marecek out. De Tsjech sukkelt met de heupbuiger en kan pas volgende week weer trainen. Lees verder »

Voorstelling FC Anzhi Makhachkala

Voorstelling FC Anzhi Makhachkala

Voor de doorsnee voetballiefhebber is FC Anzhi Makhachkala een nobele onbekende. Wat moet u echter weten over de nieuwe club van Mbark Boussoufa? We stellen Anzhi, dat torenhoge ambities heeft, graag aan u voor. Lees verder »

Proto: "We hebben geen tweede Boussoufa"

Proto:

Ook Silvio Proto gaf aan Het Laatste Nieuws een reactie op het definitieve vertrek van Boussoufa. "Ik begrijp wel waarom hij vertrekt. Het is een financiële opportuniteit, zowel voor Boussoufa zelf als voor de club." Lees verder »

Terek: "Onaanvaardbare eisen van Boussoufa"

Terek:

Ook Terek Grozny reageerde al op de keuze van Boussoufa voor Anzhi. "De deal ging niet door. Met Anderlecht hadden we nochtans een akkoord", zo zei hun ondervoorzitter. De man is wel niet te spreken over Boussoufa's enthourage. Lees verder »

Boussoufa: "Ik zal Anderlecht missen"

Boussoufa:

Het Laatste Nieuws kreeg gisteren om 22.02 uur Mbark Boussoufa aan de lijn voor een eerste reactie op zijn transfer naar Anzhi. "Het is een gekkenhuis geweest", zo vertelde hij. Hij hoopt nu mooi afscheid te nemen van Anderlecht. Lees verder »

Het verhaal van een bewogen transferdag

Het verhaal van een bewogen transferdag

FC Anzhi Makhachkala en dus niet Terek Grozny wordt de nieuwe club van Mbark Boussoufa. Op de slotdag van de Russische transferperiode gooide Boussoufa het roer helemaal om. De transfersom ligt lager dan wat Grozny wou betalen. Lees verder »

 10-03-2011 

Boussoufa naar Anzhi Makhachkala

Boussoufa naar Anzhi Makhachkala

Een zeer verrassende wending, dat is het minste dat kan gezegd worden. Al weken werd de naam van Boussoufa in verband gebracht met Grozny, maar hij kiest nu toch voor de ploeg van o.a. Joao Carlos (ex-Genk) en Roberto Carlos. Lees verder »

Hugo Camps vernietigend voor Anderlecht

Hugo Camps vernietigend voor Anderlecht

In zijn column op de voorpagina van De Morgen haalt gewezen sportjournalist Hugo Camps snoeihard uit naar Anderlecht. Hij begrijpt niet dat de club zaken doet met een figuur als Ramzan Kadyrov. Lees hier de integrale column. Lees verder »

Chavarria: "Ben sterker geworden bij Eupen"

Chavarria:

Je zou het bijna vergeten, maar zaterdag speelt Anderlecht een belangrijke wedstrijd tegen Eupen. Voor Anderlecht-huurling Pablo Chavarria is dit een speciale match. "Het wordt raar, spelen tegen verdedigers die je goed kent." Lees verder »

Geen Suarez en Biglia tegen Eupen

Geen Suarez en Biglia tegen Eupen

Grote zorgen voor Ariël Jacobs. Voor de partij van zaterdag tegen Eupen kan hij geen beroep doen op Matias Suarez en Lucas Biglia. Volgens Het Laatste Nieuws hebben beide spelers een blessure aan de ligamenten opgelopen. Lees verder »

Pech en vreugde voor familie Lukaku

Pech en vreugde voor familie Lukaku

Blessurezorgen voor Romelu Lukaku. "Ik heb zoveel ijs op mijn knie dat ik hem niet meer voel", zo stuurde hij gisteren via Twitter de wereld in. De partij tegen Eupen zou evenwel niet in gevaar komen. Lees verder »

Tien namen om Boussoufa op te volgen

Tien namen om Boussoufa op te volgen

Het Nieuwsblad publiceert vandaag een lijst van tien spelers die mogelijk de opvolger kunnen worden van Mbark Boussoufa bij Anderlecht. Van elke speler somt het de plus- en minpunten op. Over de haalbaarheid oordeelt u zelf. Lees verder »

Controle bankgarantie laat transfer wachten

Controle bankgarantie laat transfer wachten

Alle partijen mogen het dan wel eens zijn, de transfer van Mbark Boussoufa naar Terek Grozny is nog niet volledig afgerond. Anderlecht wil volledige zekerheid over de bankgarantie voor het groen licht geeft. Vandaag is het D-day. Lees verder »

 09-03-2011 

De Coninck: "Suarez is 30 % van Boussoufa"

De Coninck:

Elke zichzelf respecterende voetbalanalist lijkt dezer dagen zijn zegje te doen over Anderlecht en Boussoufa. Wim De Coninck kan dus niet achterblijven. "De impact van Boussoufa voor Anderlecht kan onmogelijk worden overschat." Lees verder »

Wat is een bankgarantie?

Wat is een bankgarantie?

Het item in de transferverhalen rond Mbark Boussoufa is de bankgarantie. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een bankgarantie is een contract waarin een bank onvoorwaardelijk garandeert om een bedrag aan de begunstigde te betalen. Lees verder »

Jordan Lukaku traint met a-kern

Jordan Lukaku traint met a-kern

Door de blessure van Diandy en het nakende vertrek van Boussoufa zit Anderlecht erg dun in de linkerflankspelers. Daarom liet Ariël Jacobs gisteren Jordan Lukaku voor het eerst meetrainen met de a-kern. Lees verder »

 08-03-2011 

Anderlecht-top zwijgzaam over Boussoufa

Anderlecht-top zwijgzaam over Boussoufa

Een resem journalisten kampeerde gisteren voor het Vanden Stock-Stadion, maar veel reacties op de mogelijke transfer konden zij niet sprokkelen. Zowel Herman Van Holsbeeck, Philippe Collin als David Steegen waren kort van stof. Lees verder »

Transfer Boussoufa vandaag allicht afgerond

Transfer Boussoufa vandaag allicht afgerond

Een delegatie van Terek Grozny komt vandaag naar België om de transfer van Mbark Boussoufa af te ronden. De transfersom zou een kleine 12 miljoen euro bedragen. Anderlecht wil ijzersterke bankgaranties en lijkt die ook te krijgen. Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Anderlecht trainde gisteren enkel in de namiddag en deed dit zonder Mbark Boussoufa. De Marokkaan, die langs een achterdeurtje was gearriveerd, trainde binnen op zijn eentje. Marecek en Kanu kregen in de voormiddag verzorging. Lees verder »

 07-03-2011 

Boussoufa heeft getekend bij Grozny

Boussoufa heeft getekend bij Grozny

Via z'n officiële website laat Terek Grozny weten dat Mbark Boussoufa een contract voor drie jaar getekend heeft. Bij Sporza bevestigt Herman Van Holsbeeck dit bericht. Hij zegt ook wel dat er nog geen akkoord is tussen de clubs. Lees verder »

Boskamp: "Mertens halen als vervanger"

Boskamp:

Johan Boskamp zou het erg jammer vinden mocht Mbark Boussoufa België verlaten, maar begrijpt het wel. "Als ze morgen bij jou komen met dat geld, dan hap je ook toe. Al had ik gehoopt dat hij bij Anderlecht zou blijven." Lees verder »

Vandenbempt: "Ik heb ethische bedenkingen"

Vandenbempt:

Sporza-journalist Peter Vandenbempt begrijpt niet dat Mbark Boussoufa zou kiezen voor Terek Grozny. "De Russische competitie is van een veel hoger niveau dan de onze, maar kies dan toch nog voor Zenit of een club uit Moskou?" Lees verder »

Anderlecht: "Nog geen akkoord over transfer"

Anderlecht:

RSC Anderlecht heeft vanmorgen een communiqué de wereld ingestuurd over de mogelijke transfer van Mbark Boussoufa naar Grozny. "De transfer is nog niet afgerond. De drie partijen hebben vooralsnog geen akkoord bereikt", meldt men. Lees verder »

Boussoufa bereikt akkoord met Terek Grozny

Boussoufa bereikt akkoord met Terek Grozny

Mbark Boussoufa was zaterdag in in Grozny en bereikte er een akkoord over een transfer. Hij kan er een contract tekenen voor vier seizoenen en jaarlijks een riant salaris opstrijken. De bal ligt nu in het kamp van Anderlecht. Lees verder »

Wedstrijdoverzicht verhuurde spelers

Wedstrijdoverzicht verhuurde spelers

Van het huurlingenlegioen van Anderlecht kwamen dit weekend weer twaalf spelers in actie. In de degradatietopper tussen Eupen en Lierse lieten Chavarria en Bernardez zich opmerken. In Nederland scoorde Bulykin opnieuw. Lees verder »

 06-03-2011 

Boussoufa niet op recuperatietraining

Boussoufa niet op recuperatietraining

Terwijl dit weekend volop gespeculeerd wordt over een transfer van Mbark Boussoufa, bleef hij gisteren afwezig op de recuperatietraining. "Niemand weet waar hij is", aldus hulptrainer Daniel Renders in Het Nieuwsblad op Zondag. Lees verder »

Jacobs: "Late, maar terechte beloning"

Jacobs:

Volgens Ariël Jacobs verdiende Anderlecht niet om te verliezen tegen Genk. "De goal van Juhasz was een late, maar terechte beloning", zo vond hij. "Misschien hadden we zelfs meer verdiend op basis van wat we lieten zien." Lees verder »

 05-03-2011 

Juhasz: "Gescoord dankzij meegekomen Proto"

Juhasz:

Rots in de branding Roland Juhasz bezorgde Anderlecht met een rake kopbal alsnog een punt. "Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik kon scoren in de laatste minuut", aldus de Hongaar. "Ik moet hiervoor Silvio Proto danken." Lees verder »

Hamstringblessure voor Diandy

Hamstringblessure voor Diandy

Pech voor Christophe Diandy. Tegen Genk stond hij voor het eerst dit seizoen in de basis, maar vijf minuten na de rust moest hij geblesseerd van het veld. Volgens Het Nieuwsblad liep hij een scheur op in de hamstrings. Lees verder »

Kanu kwaad omdat hij niet mocht invallen

Kanu kwaad omdat hij niet mocht invallen

Tegen Ajax stond Kanu nog aan de aftrap, maar gisteren tegen Genk mocht hij zelfs niet invallen. Toen Jacobs met De Sutter zijn derde wisselspeler gebruikte, reageerde de Braziliaan ontstemd en liep hij kwaad richting kleedkamer. Lees verder »

Jacobs en Vercauteren geven hand na match

Jacobs en Vercauteren geven hand na match

Frank Vercauteren en Ariël Jacobs lijken hun vete achter zich te hebben gelaten. In tegenstelling tot de voorbije twee ontmoetingen, zaten ze nu wel naast elkaar tijdens de persconferentie. Ze gaven mekaar zelfs een hand. Lees verder »

 04-03-2011 

Mazuch: "Een nul achteraan zou welkom zijn"

Mazuch:

Ook Ondrej Mazuch beseft dat Anderlecht vanavond wat moet bewijzen. "Na onze drie nederlagen kregen we kritiek. Tegen Genk willen we aan elke journalist, maar ook elke supporter tonen dat we wél goed kunnen voetballen", zegt hij. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Prestige en vertrouwen, daar draait het straks om in de topper tussen RC Genk. Met de play-offs voor de deur is deze wedstrijd niet bepalend in de titelstrijd, maar een nieuwe nederlaag zou voor Anderlecht een serieuze tik zijn. Lees verder »

Antheunis: "De sleutel ligt bij Legear"

Antheunis:

Wie is er beter geplaatst om Anderlecht en Genk beter te ontleden dan Aimé Antheunis? Met beide clubs werd hij kampioen. In Het Nieuwsblad neemt hij de tegenstanders van vanavond linie per linie onder de loep. Lees verder »

Lukaku speelklaar voor topper van vanavond

Lukaku speelklaar voor topper van vanavond

Anderlecht kan vanavond rekenen op Romelu Lukaku. Woensdag moest hij de training staken met een probleem aan de knie, maar een echografie bracht geen blessure aan het licht. Ariël Jacobs zet hem straks dan ook gewoon in de basis. Lees verder »

 03-03-2011 

Vertrekt Boussoufa naar Rusland?

Vertrekt Boussoufa naar Rusland?

Volgens de Russische media staat Boussoufa in de belangstelling van Terek Grozny. De Russen willen tien miljoen bieden. Ook FK Krasnodar, de club van João Carlos, zou zijn pijlen richten op de Anderlecht-speler. Lees verder »

 02-03-2011 

Knieblessure voor Lukaku

Knieblessure voor Lukaku

Deze voormiddag tijdens de training moest Romelu de training vroegtijdig verlaten. Hij zou een knieblessure hebben opgelopen. In de middag werd hij opgehaald door zijn vader, Roger Lukaku. Lees verder »

Belgrano wil samenwerken met Anderlecht

Belgrano wil samenwerken met Anderlecht

Belgrano Cordoba, de club waar Anderlecht Suarez, Chavarria en Barrios weghaalde, hoopt in de toekomst te kunnen samenwerken met een Europese club. Dat vertelt hun voorzitter in Sport/Voetbalmagazine. Hij denkt oa aan Anderlecht. Lees verder »

Standard en Charleroi razend op Anderlecht

Standard en Charleroi razend op Anderlecht

Dat Standard en Charleroi geen fan zijn van de competitiehervorming, is zacht uitgedrukt. Voetbalmagazine laat vandaag hun voorzitters D'Onofrio en Bayat aan het woord en beiden schieten met scherp op Anderlecht. Enkele quotes. Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Roland Juhasz en Kanu stonden gisteren opnieuw op het trainingveld. Beide zijn voldoende hersteld en kunnen vrijdag spelen tegen Genk. Ook Badibanga was er weer bij na zijn deelname aan het toernooi van Viareggio. Lees verder »

Lukaku gebuisd op theoretisch rijexamen

Lukaku gebuisd op theoretisch rijexamen

Romelu Lukaku, die in mei 18 wordt, legde gisterenvoormiddag zijn theoretisch rijexamen af. De spits behaalde een score van 39 op 50. Twee puntjes te weinig dus om te slagen en dus moet hij binnenkort een tweede keer proberen. Lees verder »

 01-03-2011 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Kanu kampt volgens de eerste diagnose met een chronisch peesletsel. De voorbije weken speelde hij met inspuitingen en speelde hij niet pijnvrij. Het is een optie om hem voor of na de play-offs te laten opereren. (GvA) Lees verder »