Laatste nieuws (3 dagen)

 

 15-05-2021 

Tweede plaats is weg na nederlaag

Tweede plaats is weg na nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor het eerst verloren in de Champions play-offs. Dat hoefde zeker niet te gebeuren, maar Genk was tweemaal dodelijk voor doel. Tussendoor had Nmecha Anderlecht nog knap op gelijke hoogte gebracht. Anderlecht kwam na de rust offensief niet sterk genoeg voor de dag om Genk echt in problemen te brengen. Het moet nu met Antwerp strijden om plaats drie. Lees verder »

Dames Anderlecht zijn kampioen

Dames Anderlecht zijn kampioen

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft zich vanmiddag verzekerd van een vierde landstitel op rij. Paars-wit versloeg eerste achtervolger OH Leuven met 2-0. Tessa Wullaert (foto) scoorde beide doelpunten. Haar teller dit seizoen komt zo op 35. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Racing Genk staan vanavond opnieuw tegenover elkaar. Voor de vijfde keer dit seizoen nemen de ploegen van Vincent Kompany en John van den Brom het tegen elkaar op. Benieuwd of we net als de vorige keren een mooie wedstrijd te zien krijgen. Lees verder »


VAR-busje stond woensdag in GenT

VAR-busje stond woensdag in GenT

ANDERE Er is meer duidelijkheid gekomen rond het VAR-debacle van vorige woensdag. Eerst dacht men dat men het VAR-busje was vergeten bestellen, maar het was wel degelijk besteld. Alleen stond het aan het verkeerde stadion. Eén letter verschil lag aan de basis, het stond namelijk in GenT en niet in GenK. Lees verder »

Enkel aankoopoptie Ashimeru gelicht

Enkel aankoopoptie Ashimeru gelicht

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft enkele huurlingen mét aankoopoptie: Majeed Ashimeru, Paul Mukairu en Abdoulay Diaby. Zoals het er nu naar uitziet zal enkel die van Ashimeru gelicht worden. Van de drie past enkel hij in het systeem dat Vincent Kompany voor ogen heeft.  Lees verder »

Geen verrassingen in selectie Anderlecht

Geen verrassingen in selectie Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft dezelfde namen geselecteerd om de tweede wedstrijd tegen Genk aan te vatten. De 21 spelers die woensdag in de selectie zaten staan ook nu weer op het selectieblad. Als iedereen fit is mogen we ons wellicht aan dezelfde startelf verwachten.  Lees verder » 14-05-2021 

"Waar hoor ik in dat rijtje?"

INTERVIEWS Eerder deze week raakte bekend dat Vincent Kompany een nominatie op zak heeft voor de Pro League Awards. De andere twee zijn Philippe Clement en Alexander Blessin, twee mensen die het veel meer verdienen volgens de coach.  Lees verder »

"Cullen heeft een groot strijdershart"

INTERVIEWS Databedrijf Opta+ heeft op basis van een hoop statistieken de uitblinkers uitgerekend van de derde speeldag in de Champions Play-offs. De Josh Cullen staat daar op nummer één met 88.1 punten. Ook Vincent Kompany heeft niets dan lof voor de Ier. Lees verder »

Nmecha fit voor morgen

Nmecha fit voor morgen

BLESSURES Vincent Kompany wou geen zand in de ogen strooien en gaf ruiterlijk toe dat Lukas Nmecha klaar is voor de wedstrijd van morgen. Woensdag moest hij in de Luminus Arena na een uur nog aan de kant met last aan de enkel.  Lees verder »

Lardot fluit in het Lotto Park

Lardot fluit in het Lotto Park

WEDSTRIJDEN - ANDERE Morgen het is de tweede wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Genk, deze keer in het Lotto Park. Scheidsrechter Jonathan Lardot mag de wedstrijd op gang fluiten, bijgestaan door Florian Lemaire en Vito Di Vincenzo. Vierde official is Kevin Van Damme. Lees verder »


 13-05-2021 

"Zaterdag proberen revanche nemen"

INTERVIEWS RSC Anderlecht bleef gisteren opnieuw steken op een gelijkspel in de Luminus Arena. Vincent Kompany blijft dan ook kritisch en kijkt ook vooruit naar zaterdag als Genk op bezoek komt. De coach hoopt vooral om dan revanche te nemen.  Lees verder »

"Deze competitie verdient beter"

INTERVIEWS Plots kwam het bericht binnen dat de wedstrijd een kwartier later van start ging, men was namelijk vergeten om het VAR-busje te bestellen. Vincent Kompany en John Van den Brom zijn hard voor het incident, dit hoort niet thuis in de hoogste klasse.  Lees verder »

Nmecha uit voorzorg gewisseld

Nmecha uit voorzorg gewisseld

BLESSURES - INTERVIEWS Lukas Nmecha had in de eerste helft van de wedstrijd al last aan zijn enkel. Na verzorging speelde hij door. Op het uur werd hij alsnog gewisseld, uit voorzorg volgens Vincent Kompany die verwacht dat de Duitse spits zaterdag terug aan de aftrap staat.  Lees verder »