Laatste nieuws (3 dagen)

 

 18-02-2019 

U21 behouden maximum

U21 behouden maximum

JEUGD De U21 hebben ook hun vijfde wedstrijd in de play-offs gewonnen. Op bezoek bij Antwerp werd het 2-3. Luka Adzic, Francis Amuzu en Alan Mayanga (foto) scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Weiler mag beschikken bij Luzern

Weiler mag beschikken bij Luzern

ANDERE René Weiler mocht in september 2017 RSC Anderlecht opstappen bij RSC Anderlecht. Ongeveer een jaar later ging hij aan de slag bij FC Luzern, maar ook daar is zijn avontuur te einde. De Zwitserse club verbrak zondagavond per direct het contract van Weiler.  Lees verder »


Kara: "Anderlecht komt voor het individu"

Kara:

INTERVIEWS Voor Kara Mbodji is de overwinning op Antwerp een belangrijk gegeven. Ook het feit dat RSC Anderlecht de nul kon houden is van groot belang volgens de Senegalees. Voor het feit dat het dat twee keer na elkaar kon. Mbodji bljift dan ook hameren op een stevige verdediging om die nul steeds te houden.  Lees verder »

Operatie dreigt voor Dimata en Trebel

Operatie dreigt voor Dimata en Trebel

BLESSURES Anderlecht maakt zich zorgen om Landry Dimata en Adrien Trebel. De twee blijven sukkelen met de knie en volgden de partij tegen Antwerp vanop de tribune. Volgens Het Laatste Nieuws is hun blessure chronisch en is de kans aanwezig dat ze onder het mes moeten. Lees verder »

“Gevierd alsof ik scoorde”

“Gevierd alsof ik scoorde”

INTERVIEWS Thomas Didillon schudde in de laatste minuten van de wedstrijd een wereldsave uit zijn mouw en bezorgde RSC Anderlecht zo de drie punten. Over de penaltyfase is hij duidelijk: “Het was geen penalty, contact was er als hij al op de grond lag.” Lees verder »


Rutten: “Eerste stap naar play-off 1 is gezet”

Rutten: “Eerste stap naar play-off 1 is gezet”

INTERVIEWS RSC Anderlecht en Antwerp hielden mekaar in evenwicht tijdens de wedstrijd. Zowel Fred Rutten als Laszlo Bölöni waren het erover eens dat een gelijkspel objectiever was geweest. Maar het is Anderlecht dat met de drie punten naar huis terugkeert. “De stap richting play-off 1 is gezet”, volgens Rutten. Lees verder »

Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd

Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd

ANDERE Tijdens de penalty-fase die afgekeurd werd voor Antwerp, warmde Francis Amuzu langs de zijlijn op. Het afkeuren van de penalty zorgde voor heel wat ongenoegen bij de Antwerp-supporters die als gevolg dan maar Amuzu begonnen verwijten als “nutella” en “neger” naar het hoofd te slingeren.  Lees verder »


 17-02-2019 

Abazaj debuteert met winning goal

Abazaj debuteert met winning goal

ANDERE Kristal Abazaj beleefde een droomdebuut bij NK Osijek. Tegen Istra 1961 mocht hij vanmiddag invallen na 56 minuten. Twaalf minuten later scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze zege blijft Osijek tweede in de stand. Lees verder »

Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video)

Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video)

ANDERE Lukasz Teodorczyk heeft vanmiddag zijn eerste doelpunt gescoord in loondienst van Udinese. Tegen hekkensluiter Chievo mocht Teodorczyk na 82 minuten invallen. Drie minuten later beging Chievo een strafschopfout op hem. De Pool zette zich zelf achter de bal. Lees verder »

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na het puntenverlies van STVV en Gent kan Anderlecht vanavond een goede zaak doen in de strijd om Play-Off 1. Maar dan moet het wel winnen tegen Antwerp. Een aartsmoeilijke opdracht: Anderlecht verloor zijn laatste vijf uitwedstrijden en Antwerp ruikt zekerheid over Play-Off 1. Lees verder »


 16-02-2019 

D'Onofrio: "Roger is een heel goed mens"

D'Onofrio:

INTERVIEWS Luciano D'Onofrio en Roger Vanden Stock zijn al gedurende 20 jaar vrienden. D'Onofrio vindt het dan ook niet meer dan normaal dat hij zijn goede vriend uitnodigt voor de wedstrijd van morgen. Maar ook Marc Coucke is welkom in de presidentiële loge.  Lees verder »

Trebel out tegen Antwerp ?

Trebel out tegen Antwerp ?

BLESSURES Fred Rutten liet gisteren op zijn persconferentie weten dat de toestand van Landry Dimata en Adrien Trebel van dag tot dag bekeken wordt. Maar volgens zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws komt Trebel wellicht niet in actie tegen Antwerp.  Lees verder »