Laatste nieuws (3 dagen)

 

 19-06-2019 

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard

JEUGD - TRANSFERS Na Matthieu Luka Epolo (U14) en Nathan Ngoy (U16) verhuist nu ook Antony Descotte van Anderlecht naar Standard. De 15-jarige aanvaller kende het voorbije seizoen heel wat blessureleed. Een verschil in visie met jeugdcoördinator Jean Kindermans leidt hem nu naar Luik. Lees verder »

De Poorter na één jaar alweer weg

De Poorter na één jaar alweer weg

JEUGD - TRANSFERS Rousseau De Poorter ruilt de opleiding van Anderlecht voor een avontuur bij Zulte Waregem. Dat meldt hij aan onze redactie. De verdediger kwam vorige zomer over van Lokeren, maar kon bij de U18 amper speelminuten afdwingen door de grote concurrentie. Lees verder »


Max de Jong openhartig

Max de Jong openhartig

INTERVIEWS De Waalse krant La Dernière Heure ging vorige week in Nederland op bezoek bij Anderlechts keepertrainer Max de Jong die onlangs voor 2 jaar bijtekende.  Een deel van zijn uitspraken werd ondertussen ook al overgenomen door diverse voetbalwebsites, maar hieronder volgt alsnog een korte résumé.
  Lees verder »

Geen Anderlecht - Ajax

Geen Anderlecht - Ajax

ANDERE Het was iets waar beide supporterskernen naar uitkeken, een galawedstrijd tussen RSC Anderlecht en Ajax. De clubs hadden een akkoord bereikt om de wedstrijd te laten doorgaan op 6 juli in het Constant Vanden Stock Stadion, maar de burgemeester van Anderlecht stak daar een stokje voor en stelde zijn veto. Lees verder »

Kayembe kan contract verlengen

Kayembe kan contract verlengen

TRANSFERS Niet alle spelers moeten vertrekken bij Anderlecht. Zo wil paars-wit het contract van Edo Kayembe met een seizoen verlengen. Dat weet Het Nieuwsblad. Mogelijk zal de club hem nadien een seizoen uitlenen om speelminuten en ervaring op te doen. Lees verder »

Frey aangeboden, bod op Muriqi

Frey aangeboden, bod op Muriqi

TRANSFERS Het Nieuwsblad weet dat de Zwitserse spits Michael Frey werd aangeboden bij Anderlecht. De aanvaller van Fenerbahçe scoorde vorig seizoen twee keer tegen Anderlecht in de Europa League. Desondanks is hij in Istanbul vooral bankzitter. Lees verder »


 18-06-2019 

Geen oefenduel tegen Heist

Geen oefenduel tegen Heist

WEDSTRIJDEN Het oefenprogramma van Anderlecht begin stilaan vorm te krijgen. Beetje bij beetje vernemen we de namen van tegenstanders in oefenwedstrijden. Tegen KSK Heist zal paars-wit dit jaar niet oefenen. Dat meldt de club uit de eerste amateurliga aan onze redactie. Lees verder »


Appiah naar Nantes

Appiah naar Nantes

TRANSFERS - ANDERE Volgens verschillende media in België en Frankrijk is de transfer van Dennis Appiah van Anderlecht naar Nantes afgerond. Als de verdediger slaagt voor zijn medische test, tekent hij bij Nantes een contract voor vier seizoenen.  Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Hamburg

Anderlecht oefent tegen Hamburg

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelt op 20 juli 2019 een oefenwedstrijd tegen Hamburg. Vincent Kompany maakt indertijd de overstap van paars-wit naar Hamburg, voor de speler-manager wordt het dus een wedstrijd op bekend terrein. Afspraak om 13u30 in het Volksparkstadion.  Lees verder »

Deal Dejaegere zo goed als rond

Deal Dejaegere zo goed als rond

TRANSFERS - ANDERE Gent-voorzitter Ivan De Witte liet gisteren op de persconferentie weten dat er geen sprake was dat Dejaegere naar RSC Anderlecht zou vertrekken. Toch komen er ook tegenstrijdige berichten die zeggen dat de deal zo goed als rond is. De toekomst zal het uitwijzen.  Lees verder »

Gerucht Biglia blijft terugkomen

Gerucht Biglia blijft terugkomen

TRANSFERS - ANDERE Twee weken geleden kregen we een tip: "Anderlecht zou spreken met Biglia". Zoals met alle nieuws gaan we met zo'n nieuwtjes voorzichtig om en willen we niet zomaar alles op jullie afvuren. Maar, het gerucht blijft nu aanhouden, Anderlecht zou zelfs al eens geproken hebben met El Principito, maar die houdt de boot voorlopig af.  Lees verder »

Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern

Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern

JEUGD Zes jongeren krijgen tijdens de voorbereiding de kans om zich te tonen aan Vincent Kompany en Simon Davis. Vijf namen kenden we al, nu meldt Het Laatste Nieuws dat ook de 17-jarige Anouar Ait el Hadj zal meetrainen met de A-kern. Lees verder »

Geen Kara en Bakkali, wel Nkaka

Geen Kara en Bakkali, wel Nkaka

BLESSURES Kara Mbodj (foto) ontbrak gisteren op de eerste training van Anderlecht. De verdediger is ziek, zo luidt de uitleg. Zakkaria Bakkali trainde binnen en werkt aan zijn herstel na een operatie aan de knie begin mei. Lees verder »


 17-06-2019 

Geen sprake van transfer Dejaegere

Geen sprake van transfer Dejaegere

TRANSFERS Brecht Dejaegere naar Anderlecht, daar komt niets van in huis. Dat vertelden de Buffalo's vanmiddag tijdens de persconferentie naar aanleiding van start van de voorbereiding. Het is een reactie op een bericht uit Het Laatste Nieuws van twee weken geleden. Lees verder »

Léoni en Suray trainen mee met A-kern

Léoni en Suray trainen mee met A-kern

JEUGD Op de verschillende nieuwssites circuleren foto’s van de eerste training van Simon Davies deze morgen. Op diep foto’s herkennen we Théo Leoni en Mathis Suray, vorig seizoen actief bij de U21. Afgelopen dagen werden Colassin, Sardella en Lutonda al genoemd als kanshebbers voor de A-kern. We weten binnenkort wellicht welke jongere definitief zijn kans krijgt bij de A-kern.  Lees verder »

Nieuwe kans voor Vranjes?

Nieuwe kans voor Vranjes?

ANDERE - ANDERE Verschillende spelers hebben de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart, onder hen ook Ognjen Vranjes. In tegenstelling tot de verwachtingen startte Vranjes de trainingen met de A-kern onder toeziend oog van de nieuwe staff.  Lees verder »

"Vincent heeft het laatste woord"

INTERVIEWS Simon Davies was duidelijk op zijn persvoorstelling deze namiddag: "In alle beslissingen heeft Vincent Kompany het laatste woord". Davies verwacht daar evenwel geen problemen rond omdat zowel zijn filosofie als die van Kompany overeenstemmen.  Lees verder »

"Zoeken nog nieuwe fysiektrainer"

INTERVIEWS Naast gerichte versterkingen is RSC Anderlecht nog op zoek naar een fysiektrainer. Dat zei Michael Verschueren op de persconferentie deze namiddag. Er zijn gesprekken lopende met verschillende kandidaten en een defenitieve beslissing zal normaal niet meer lang op zich laten wachten.  Lees verder »

Galawedstrijd tegen Ajax op 6 juli ?

Galawedstrijd tegen Ajax op 6 juli ?

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht werkt aan een oefenwedstrijd tegen Ajax die zou doorgaan op 6 juli. Bevestigen kon Michael Verschueren nog niet omdat nog niet alles in orde is met de verschillende veiligheidsinstanties. Eens alles in orde is zal de club alle info officieel communiceren. Lees verder »

Ook trainen doet Anderlecht in paars en wit

Ook trainen doet Anderlecht in paars en wit

ANDERE De trainersstaf gaat in het zwart gekleed om de trainingen te leiden. De spelers die trainen in de traditionele kleuren paars en wit. De hoofkleur is paars, aan de mouwen en de schouders is er gekozen voor een paars-wit gestreept motief.  Vincent Kompany krijgt het rugnummer vier.  Lees verder »

Trainersstaf in het zwart

Trainersstaf in het zwart

ANDERE Veel is het nog niet, maar het is een begin. Het Laatste Nieuws kon enkele foto's nemen van de nieuwe trainer van RSC Anderlecht en Pär Zetterberg in Joma-tenue. Het ziet ernaar uit dat die in het zwart zullen gekleed gaan. Of de spelerstruitjes is het nog even wachten.  Lees verder »

Wie herneemt vandaag?

Wie herneemt vandaag?

ANDERE Voor de spelers van RSC Anderlecht zit de vakantie er vandaag op, buiten de internationals die nog wat extra vakantie krijgen of nog actief zijn op een toernooi. Ook Vincent Kompany sluit later aan, hij wordt verwacht op 25 juni. Wie is er dan wel present vandaag ? Lees verder »

Sambi Lokonga neemt deel aan jogging La Louvière

Sambi Lokonga neemt deel aan jogging La Louvière

ANDERE Sambi Lokonga blesseerde zich in december van vorig jaar aan de knie. Er stond de middenvelder een lange revalidatie te wachten maar daar komt stilaan een eind aan. Gisteren nam hij deel aan de jogging La Louvière samen met Stephan Stassin, Ben Haegeman en Jean-François Lenvain.  Lees verder »

Jean Kindermans in Vilnius

Jean Kindermans in Vilnius

ANDERE RSC Anderlecht ging de afgelopen maanden de samenwerking aan met verschillende binnenlandse en buitenlandse clubs. In het kader van de samenwerking met de Litouwse federatie trok Jean Kindermans enkele dagen naar Vilnius.  Lees verder »

Voorstelling nieuwe truitjes om 14 uur

Voorstelling nieuwe truitjes om 14 uur

ANDERE Eindelijk, vandaag is het eindelijk zover. Om 14 uur is de voorstelling van de nieuwe truitjes van RSC Anderlecht met nieuwe shirtsponsor Joma. Er zullen drie verschillende shirts zijn, het derde zal gebruikt worden voor de wedstrijden van de Beker van België.  Lees verder »

"Legends of Neerpede"

ANDERE Anthony Vanden Borre vertoeft de voorbije maanden op Dubai. Eerst ging hij er aan zijn fysiek werken bij Star Agency, het fitnessbedrijf van ex-Anderlechtspeler Christiaan Wilhelmson. Hij kreeg er de laatste dagen het gezelschap van Romelu Lukaku die op vakantie is in Dubai maar ook aan zijn fysiek blijft werken.  Lees verder »

Santini gelinkt aan Sampdoria

Santini gelinkt aan Sampdoria

TRANSFERS Vandaag starten de voorbereidingen bij RSC Anderlecht, buiten de internationals is iedereen terug present, ook de huurlingen. Het is duidelijk dat de huidige kern nog serieus moet afgeslankt worden. Ivan Santini zou interesse genieten van Sampdoria. Lees verder »

Wachten op de nieuwe truitjes

Wachten op de nieuwe truitjes

ANDERE Joma wordt op sociale media bestookt met vragen over de nieuwe truitjes. Het is duidelijk dat de fans ongeduldig worden en eerlijk gezegd wij ook. Ook Joma reageerde op twitter al dat het toch wel tijd wordt om de truitjes voor te stellen.  Lees verder »

Bellamy nieuwe coach U21?

Bellamy nieuwe coach U21?

JEUGD David Steegen poseerde al met Craig Bellamy en zetten de foto op Instagram. Verwacht wordt dat Bellamy de nieuwe coach is van de U21. Vandaag is de persvoorstelling van nieuwe hoofdcoach Simon Davies. Krijgen we daar ook de voorstelling van Bellamy?  Lees verder »