Laatste nieuws (3 dagen)

 

 19-01-2020 

Vanaken verpest sterk debuut Colassin

Vanaken verpest sterk debuut Colassin

WEDSTRIJDEN Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker. Lees verder »


Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

ANDERE Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Hopelijk bezorgt de ploeg hem straks ook een mooi cadeau. Gelukkige verjaardag!  Lees verder »

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits. Lees verder »

Scorende Musona meteen van goudwaarde

Scorende Musona meteen van goudwaarde

WEDSTRIJDEN Knowledge Musona heeft zijn debuut bij Eupen niet gemist. Al na tien minuten scoorde hij voor zijn nieuwe club. De Anderlecht-huurling stond tegen Charleroi aan de aftrap en scoorde de gelijkmaker. Het bleef 1-1, waardoor de Zimbabwaan Eupen een mooi punt bezorgde. Lees verder » 18-01-2020 

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

TRANSFERS CFR Cluj heeft officieel bekend gemaakt dat Alexandru Chipciu de rangen komt versterken. De middenvelder verlaat Anderlecht en vervoegt zijn nieuwe teammaats op stage in Zuid-Spanje. "Ik had betere aanbiedingen uit Turkije, maar Cluj is het perfecte team voor mij", zo vertelt hij. Lees verder »

Guidetti tekent bij Hannover

Guidetti tekent bij Hannover

TRANSFERS De Zweed John Guidetti verhuist van Alaves naar Hannover 96. Dat maakte deze laatste club officieel bekend. Sommige websites linkten Guidetti deze winter ook aan Anderlecht, al lijkt dat vooral gebaseerd op berichten van vorige zomer. Lees verder »

Adzic op weg naar Emmen

Adzic op weg naar Emmen

TRANSFERS Anderlecht staat op het punt om een volgende speler uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad is Luka Adzic op weg naar Emmen. De nummer veertien uit de Eredivisie krijgt wel geen aankoopoptie. Anderlecht gelooft nog dat Adzic het in het Lotto Park kan maken. Lees verder »

Vanden Borre heeft contract getekend

Vanden Borre heeft contract getekend

TRANSFERS Anthony Vanden Borre is officieel weer een Anderlecht-speler. Coach Frank Vercauteren vertelde op zijn persconferentie dat hij een aansluitingskaart getekend heeft en dus officiële wedstrijden kan spelen. De verdediger heeft momenteel een mini-contract.  Lees verder »


 17-01-2020 

Lotto Park volledig uitverkocht

Lotto Park volledig uitverkocht

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tegen Club Brugge in de kwartfinale van de Croky Cup wordt opnieuw gespeeld zondag, deze keer is het de thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze keer zal deze wedstrijd plaatsvinden in een kolkend Lotto Park: alle tickets zijn verkocht! Lees verder »

Roofe blijft onzeker voor zondag

Roofe blijft onzeker voor zondag

INTERVIEWS Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december. Lees verder »

Sowah en Musona naar KAS Eupen

Sowah en Musona naar KAS Eupen

TRANSFERS Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na. Lees verder »

Chadli van 10 naar 9?

Chadli van 10 naar 9?

WEDSTRIJDEN Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie. Lees verder »

Roofe laten spelen houdt risico in

Roofe laten spelen houdt risico in

BLESSURES Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn. Lees verder »

AA Gent ziet wat in Roef

AA Gent ziet wat in Roef

TRANSFERS Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon. Lees verder »