Laatste nieuws (3 dagen)

 

 26-10-2021 

Vlag-stelende fan geïdentificeerd

Vlag-stelende fan geïdentificeerd

ANDERE Zondag ontstond er tumult toen een Beerschot-supporter een Anderlecht-vlag probeerde te stelen van een mindervalide supporter. Ondertussen is vlag-stelende fan geïdentificeerd dankzij de camerabeelden in het stadion. De ordediensten waren extra op hun hoede na de supportersincidenten van de laatste weken. Lees verder » 25-10-2021 

Anderlecht topleverancier voor grote competities

Anderlecht topleverancier voor grote competities

JEUGD Slechts drie clubs die niet actief zijn in de vijf grootste competities leveren meer jeugdspelers af aan deze competities dan Anderlecht. Maar liefst dertien bij Anderlecht opgeleide spelers zijn momenteel actief in een G5-competitie. Dat becijferde het CIES Football Observatory. Lees verder »

Interlands voor drie Anderlecht-youngsters

Interlands voor drie Anderlecht-youngsters

JEUGD Bondscoach David Penneman heeft Anas Tajaouart, Tristan Degreef (foto) en Amadou Diallo opgeroepen voor drie interlands met de Belgische U17 futures. De jonge Duivels vertrekken vandaag naar Zweden voor een toernooi. Ze nemen het woensdag op tegen Zweden en donderdag tegen Denemarken. Lees verder »

Croky Cup: La Louvière - RSC Anderlecht live op RTL

Croky Cup: La Louvière - RSC Anderlecht live op  RTL

ANDERE Woensdag start RSC Anderlecht aan de Beker van België, voor hun eerste wedstrijd nemen ze het op tegen La Louvière. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de franstalige zender RTL, momenteel is het nog niet geweten of de wedstrijd ook live te volgen zal zijn via de sociale media van RSC Anderlecht. Lees verder »


Raman toont zich van beste kant

Raman toont zich van beste kant

INTERVIEWS Benito Raman was opnieuw alomtegenwoordig tegen Beerschot maar ook na de wedstrijd liet hij zich van zijn mooiste kant zien. Hij nam de tijd om de Beerschot-supporters te gaan groeten al namen ze hem dat niet allemaal in dank af.  Lees verder »

Even ophef over gestolen vlag

Even ophef over gestolen vlag

ANDERE Even dreigde de situatie in het Lotto Park te escaleren. Een Beerschot-supporter had er niet beter op gevonden dan een Anderlecht-vlag te proberen stelen van een mindervalide supporter. Daar kwam natuurlijk meteen reactie op van de thuissupporters.  Lees verder »

"De eerste stap naar beter"

De eerste stap naar beter

INTERVIEWS Vincent Kompany kon zijn vijftigste wedstrijd als coach afsluiten met de drie punten. De trainer was tevreden met het aantal kansen die zijn ploeg creeërde, nu nog de afwerking en de reeks verder zetten.  Lees verder »


 24-10-2021 

Van Damme leidt bekerwedstrijd

Van Damme leidt bekerwedstrijd

INTERVIEWS Scheidsrechter Kevin Van Damme is aangeduid om de bekerwedstrijd woensdag tussen Anderlecht en La Louvière in goede banen te leiden. Hij krijgt de hulp van lijnrechters Rien Vanyzere en David Symons. Een vierde official werd nog niet aangeduid. Lees verder »

Ashimeru: "We voelden wel druk"

Ashimeru: We voelden wel druk

INTERVIEWS Met zijn eerste doelpunt van het seizoen diepte Majeed Ashmeru vanmiddag de kloof weer uit tot twee doelpunten. Na afloop vertelde de Ghanees blij te zijn met de overwinning na vier draws op rij. "Want we voelden toch wat druk." Lees verder »

Anderlecht weet nog eens te winnen

Anderlecht weet nog eens te winnen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend tegen rode lantaarn Beerschot gewonnen met 4-2. Dat was ondertussen ook al geleden van de uitwedstrijd in Standard. Voor rust gebeurde er weinig op de penalty na waardoor Anderlecht op voorsprong klom. Na rust bouwde Paars-wit de voorsprong uit, maar toch wist Beerschot de spanning in de wedstrijd te houden. Lees verder »

Opstelling: Flink wat wijzigingen in elftal

Opstelling: Flink wat wijzigingen in elftal

WEDSTRIJDEN Kompany heeft na de fletse prestatie in Sint-Truiden opnieuw aan de boom geschud en best wat wijzigingen aangebracht in het elftal, vooral dan op aanvallend vlak. Refaelov, Amuzu en Zirkzee krijgen een zitje op de bank terwijl Verschaeren, Ait El Hadj en Raman aan de aftrap staan. Ook Murillo neemt zijn plaats weer in. Lees verder »

Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

ANDERE De carrière van Andy Najar zit weer helemaal op het juiste spoor. De Hondurees, die bij Anderlecht afgeschreven leek voor het voetbal, scheert momenteel hoge toppen bij zijn club DC United. Hij is er een sterkhouder en is zelfs opnieuw een vaste waarde bij de nationale ploeg.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 16 uur ontvangt Anderlecht in het Lotto Park het andere paars-wit, Beerschot. De Ratten van het Kiel staan momenteel troosteloos laatste met amper 2 op 33. Na de non-prestatie vorige week op STVV de ideale gelegenheid voor Anderlecht om opnieuw te swingen. Lees verder »