Fans vrijuit voor raid op Club Brugge-café

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 14:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vier leden van de Brussels Casual Services, de harde kern van de Anderlecht-supporters, zijn vrijgesproken voor de raid op een Club Brugge-café in 2003. Dat besliste het Brusselse hof van beroep.


Een vijfde beklaagde werd wel schuldig bevonden, maar hij kreeg geen straf omdat de feiten al te lang geleden zijn. Ook oordeelde het hof dat de Brussels Casual Services geen vereniging van misdadigers is. Het gaat hiermee in tegen de eerdere uitspraak van de correctionele rechtbank.

In 2003 voerde een groep Anderlecht-supporters een aanval uit op een Club Brugge-café in Diegem. De hooligans sloegen het café kort en klein en één van de vechtersbazen stal ook 1.300 euro uit de kassa. Pas een jaar later, in februari 2004, werden 37 verdachten opgepakt.

In februari 2010 veroordeelde de correctionele rechtbank van Brussel twintig hooligans tot celstraffen van 10 tot 24 maanden met uitstel. Vijf van hen gingen in beroep, waarvan vier met succes. Het hof van beroep achtte niet bewezen dat ze schade hadden veroorzaakt. Wel stond vast dat de vier aanwezig waren tijdens de raid, maar omdat de BCS niet beschouwd wordt als een vereniging van misdadigers, werden ze vrijgesproken voor bendevorming.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.