Voorstelling FC Anzhi Makhachkala

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de doorsnee voetballiefhebber is FC Anzhi Makhachkala een nobele onbekende. Wat moet u echter weten over de nieuwe club van Mbark Boussoufa? We stellen Anzhi, dat torenhoge ambities heeft, graag aan u voor.


Gevaarlijke regio

FC Anzhi Makhachkala is een club uit de Russische deelstaat Dagestan. Dit is net als Tsjetsjenië een gevaarlijke regio in de Kaukasus. "Gelet op de veiligheidssituatie in de Noordelijke Kaukasus worden alle reizen naar Dagestan, Tsjetsjenië (...) ten strengste afgeraden", zo luidt het officiële reisadvies van Buitenlandse Zaken.

Boussoufa zelf zal niet veel merken van deze onveilige situatie. De spelers van Anzhi verblijven en trainen in hoofdstad Moskou en reizen enkel voor de wedstrijden naar Dagestan.

Steenrijke voorzitter

Anzhi speelde voor het eerst in de hoogste afdeling in het seizoen 2000. De club eindigde meteen vierde en dwong Europees voetbal af. Het ging er toen in de eerste ronde uit tegen Glasgow Rangers. Twee jaar later zakte de club opnieuw naar tweede klasse.

In 2009 promoveerde het opnieuw naar het hoogste niveau en in vorig seizoen parkeerde Anzhi zich op de elfde plaats. Dit seizoen wil het beter doen. In januari werd Suleyman Kerimov aangetrokken als voorzitter. De zakenman-politicus heeft een vermogen van 5,5 miljard dollar en wil prijzen pakken met Anzhi.

Grote transfers

Om deze ambitie te realiseren trok Kerimov deze winter de geldbeugel open. Bij RC Genk werd verdediger Joao Carlos weg geplukt. Voor veel roebels slaagde Anzhi er ook in om de Braziliaan Roberto Carlos, ex-speler van Real Madrid en wereldkampioen in 2002, aan te trekken.

Ook de huidig Braziliaanse internationals Diego Tardelli (25) en Jucilei da Silva (22) werden voor respectievelijk 7,5 miljoen en 10 miljoen euro gekocht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.