Van Holsbeeck: "Begrijp dat tickets duur zijn"

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Behalve over Boussoufa sprak Herman Van Holsbeeck met de fans ook over de competitiehervorming en de dure ticketprijzen. Een nieuw en groter stadion moet hier de oplossing bieden. "In 2013 hopen we in ons nieuw stadion te spelen."


Volgens Van Holsbeeck maken de inkomsten uit ticketverkoop 25,3 procent van het budget van Anderlecht uit. "Maar ik begrijp dat het voor veel mensen duur is", zo vertelde hij. "Al moeten we ook een bepaald evenwicht houden, want iedereen verwacht van ons dat we elk jaar ook Europees meedoen, terwijl we bijvoorbeeld maar één achtste hebben van de tv-rechten van de laatste uit de Premier League van vorig jaar."

De oplossing voor dit probleem ligt al enkele jaren op tafel: een nieuw of groter stadion. "Wij willen ons nieuw stadion bouwen om meer gedifferentieerde ticketprijzen te kunnen uitgeven, maar er zijn wel 484 obstakels. Toch hopen we in het seizoen 2013-2014 of uiterlijk in het seizoen 2014-2015 in ons nieuw stadion te kunnen spelen."

"Het systeem met de dalers vind ik verschrikkelijk"

Ook over de competitieformule werd er gisteren druk gediscussieerd. Vooral de nieuwe degradatieregeling kan er bij de supporters niet in. "Het systeem met de dalers vind ik verschrikkelijk", zo geeft Van Holsbeeck hen gelijk. "Er is maar één club die al jaren voor deze regeling strijdt: Lokeren en Roger Lambrecht."

"Ik hoop dat we nog op deze regeling kunnen terugkomen, want het is een catastrofe voor het voetbal. Voor de eerlijkheid van de competitie is dit een onmogelijke regeling. Een ploeg die opkomt, heeft nu al enorme problemen. Het wordt alleen maar moeilijker op deze manier."

"Maar deze regeling maakte deel uit van het compromis dat we bereikten. Het was de minst slechte oplossing, maar ik hoop dat ze nog teruggedraaid kan worden", zo besloot hij.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum