De Coninck: "Suarez is 30 % van Boussoufa"

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 12:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Elke zichzelf respecterende voetbalanalist lijkt dezer dagen zijn zegje te doen over Anderlecht en Boussoufa. Wim De Coninck kan dus niet achterblijven. "De impact van Boussoufa voor Anderlecht kan onmogelijk worden overschat."


In Sport/Voetbalmagazine zegt De Coninck vandaag dat Anderlecht het vertrek van Boussoufa niet intern kan opvangen. "Kanu is een linkervoet, maar geen linksbuiten. Matías Suárez benadert zijn kwaliteiten voor misschien 30 procent, maar ook van hem is geweten dat hij na drie, vier goeie wedstrijden weer een dip heeft. Bovendien moet hij vaak inspringen voor Legear."

"Van Boussoufa kun je veel zeggen, maar niet dat hij er niet in elke wedstrijd stond", zo gaat hij verder. "De impact van Boussoufa voor Anderlecht kan onmogelijk worden overschat. Aan wie moeten ze dan de bal kwijt? Zonder hem gaan de twijfels en het voorbehoud bij de kwaliteit van bepaalde spelers nog groter worden."

De Belgacom-commentator ziet de rest van het seizoen dan ook somber in voor Anderlecht. "Als Boussoufa vertrekt, mogen ze in mijn ogen de titel op hun buik schrijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.