Het verhaal van een bewogen transferdag

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 08:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

FC Anzhi Makhachkala en dus niet Terek Grozny wordt de nieuwe club van Mbark Boussoufa. Op de slotdag van de Russische transferperiode gooide Boussoufa het roer helemaal om. De transfersom ligt lager dan wat Grozny wou betalen.


Zowel Boussoufa als Anderlecht hadden de voorbije dagen een akkoord bereikt met Terek Grozny. Ook de gevraagde bankgaranties bleken geen enkel probleem. "Vele clubs zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de manier waarop Grozny deze zaak heeft aangepakt", vertelde Herman Van Holsbeeck gisteren in volle onderhandelingen aan Het Laatste Nieuws. "Alles verliep bijzonder correct en alles was financieel en administratief in orde."

Twijfel aan Grozny

Alles leek in orde, tot Boussoufa zelf begon te twijfelen aan Terek Grozny. Van in het begin had hij blijkbaar geen goed gevoel bij de club uit Tsjetsjenië, die hij trouwens zag als een opstapje naar een topclub uit Moskou. Tijdens de laatste uren van de transferperiode gaf hij toe aan zijn twijfels en legde hij Grozny een aantal extra eisen op. Hij had immers zijn contract nog niet ondertekend.

Boussoufa eiste volledige bankgaranties voor zijn loon over vier jaar (16 miljoen euro). Ook eiste hij vier bodyguards om zijn veiligheid te verzekeren en jaarlijks 25 vliegtuigtickets in business class. Duidelijke tekenen dat hij niet meer naar Grozny wou.

Lagere transfersom

Gisterennamiddag meldde de manager van Boussoufa aan Van Holsbeeck dat hij opnieuw contact had gezocht met Anzhi, dat al eerder interesse toonde. Hoewel zijn loon er lager zou liggen, boezemde deze club Boussoufa meer vertrouwen in. Hij zou in Moskou kunnen wonen en om de twee weken met een privé-jet naar naar Anzhi vliegen voor de wedstrijden.

De club uit Dagestan verhoogde vervolgens zijn bod op de Marokkaan van zes tot acht miljoen en Anderlecht ging akkoord. Het vangt dus twee euro minder dan wat het van Terek Grozny kon krijgen. In deze deal hoeft Anderlecht trouwens zelf niets te betalen aan Boussoufa en diens manager, die bij een transfer naar Grozny elk één miljoen euro zouden opgestreken hebben.

Alles leek dus in kannen en kruiken, maar in het laatste uur voor het sluiten van de transfermarkt in Rusland kwam Grozny alsnog met extra financiële garanties voor Boussoufa. Tevergeefs, 22 minuten voor het verstrijken van de transferdeadline stuurde Anderlecht een bericht rond dat Boussoufa voor drie jaar naar FC Anzhi Makhachkala trekt.

Bron: Het Laatste Nieuws




anderlecht-online forum