Jacobs: "In voetbal kan alles snel veranderen"

VRIJDAG, 18 MAART 2011, 20:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een magere twee op negen ontvangt Anderlecht zondag AA Gent, dat steeds dichterbij sluipt in de stand. "Deze spelersgroep heeft in een maand tijd veel ontgoochelingen te verwerken gekregen", zo vertelde Ariël Jacobs vanmiddag.


"De verloren thuismatch tegen Ajax was het begin, daarna kwam de verliespartij op Westerlo, de eerste sinds lange tijd in de competitie, en bleven we op twee gelijke spelen steken tegen Genk en Eupen", zei Jacobs op de persconferentie vanmiddag.

"Zoiets begint na een tijdje te wegen op een groep", weet Jacobs. "We haalden op een bepaald moment 39 op 45 in de competitie en sindsdien hebben we geen match meer gewonnen ... Ook dat is voetbal, alles kan snel veranderen."

Vorige week tegen Eupen gaf paars-wit in de slotfase een bijna-zekere overwinning alsnog uit handen. "Als je om welke reden dan ook niet goed speelt, maar je tien minuten voor het einde wel met 0-1 leidt, dan moet de zin voor realisme het halen en dan moet je die drie punten gewoon vasthouden."

"Als je in een positieve spiraal zit, dan kan je als het ware bijna zonder problemen een moeilijker moment overbruggen", aldus de Anderlecht-coach, die beseft dat zijn ploeg dit nu niet kan en dat ontgoochelt hem. "Op het einde van de reguliere competitie moeten we vaststellen dat we tegen de drie laatste ploegen telkens punten hebben laten liggen. Een pijnlijke constatering."

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.