Boussoufa: "Ik was de kritiek in België beu"

DONDERDAG, 24 MAART 2011, 08:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanuit het trainingskamp van de Marokkaanse nationale ploeg heeft Mbark Boussoufa meer uitleg gegeven over zijn vertrek bij Anderlecht. "Mijn motivatie was niet meer dezelfde als in de eerste jaren bij Gent en Anderlecht."


"Ik deed nog wel mijn best, echt wel, maar het voelde anders. Als je al die prijzen wint, titels en twee keer de Gouden Schoen, dan verandert dat de zaken. In Rusland moet ik me weer bewijzen: ik moet weer van onderaan de ladder beginnen en dat trekt me aan", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

"Ik was de kritiek in België gewoon beu, dat was al langer zo. Ik begrijp dat er naar mij gekeken werd als Anderlecht niet won, maar het was overdreven. Het was echt niet elke keer mijn schuld. Dat is het grote nadeel als je ergens bepalend bent. Op den duur kijken ze alleen nog naar jou."

Terugkeer na carrière?

De weken en maanden voor het vertrek van Boussoufa, doken geregeld verhalen op over gigantische salarissen die hij ook bij Anderlecht zou kunnen gaan verdienen mocht hij bijtekenen. "Maar er is nooit over cijfers gesproken", zo verrast Boussoufa nu. "Ik zweer het: noch ik, noch mijn manager hebben ooit cijfers voorgelegd gekregen."

Wat Boussoufa wel ontroerde, was het afscheid dat hij kreeg van zijn medespelers. "Ik heb applaus gekregen en hen kort toegesproken en bedankt. Ze gunnen me allemaal mijn transfer. Dat was een mooi moment." Een afscheid van de fans kwam er nog niet. "Waarom dat moet je Anderlecht vragen. Dat was hun beslissing. Ik wil dit zeker nog doen, want ik vind dat belangrijk."

Het is bekend dat Anderlecht goede contacten onderhoudt met zijn oud-spelers en hen vaak een functie aanbiedt na hun carrière. Zit dit er ook in voor Boussoufa? "Daar is inderdaad over gesproken, zonder concrete invulling. Toch heb ik dat geapprecieerd. Ik kom zeker nog terug naar België. Ik heb bouwplannen bij jullie."

Eten met Pareja

Dat zal voor later zijn. De komende jaren zal Boussoufa in Dagestan voetballen en in Moskou wonen. "Ik kan moeilijk wachten om te weten hoe het daar is. Ik heb ook al gebeld met Nicolas Pareja (ex-Anderlecht en nu bij Spartak Moskou,red.). Hij heeft me al gezegd waar het aangenaam wonen is en binnenkort gaan we samen eten, iets waar ik naar uitkijk."

In Rusland zal Boussoufa waarschijnlijk ook moeten leren omgaan met racisme. Zo kreeg zijn ploegmaat Roberto Carlos tegen Zenit een banaan naar zich gegooid. "Maar denk je dat ik in België nooit iets moeten horen heb? Jullie hoeven niet te doen alsof er bij jullie nooit iets gebeurd is. Woorden kunnen soms meer kwetsen dan dingen die gegooid worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.