Legear: "Ik wil rol van Boussoufa overnemen"

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 18:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sprak een speler van Anderlecht openlijk over het vertrek van Mbark Boussoufa. "We spreken veel over Bous, maar dat tast de sfeer in de groep niet aan", zo vertelde Jonathan Legear bij de RTBF.


Legear zegt te begrijpen dat zijn ploegmaat heeft gekozen om op het aanbod van Terek Grozny in te gaan. "Als je de cijfers ziet, dan denk ik dat niet 1% van alle spelers zou weigeren. Grozny is ook een bijzonder ambitieuze ploeg, als je ziet welke spelers ze nog willen halen: allemaal ervaren internationals. De club wil zelfs ooit de Champions League winnen."

Nu Boussoufa vertrekt komt er meer verantwoordelijkheid te liggen bij jongens als Legear. De rechterflankspeler wil deze gerust opnemen. "Als Boussoufa er niet meer is, dan zal ik proberen om de jongeren te begeleiden zoals hij dat deed. Ik voel me al een jaar een leider bij de club en als bvb. Lukaku of Boussoufa ontbreken, aarzel ik niet om mijn verantwoordelijkheid te nemen."

De voorbije jaren werd Legear zelf ook elke transferperiode gelinkt aan buitenlandse clubs. RTBF vroeg hem dan ook of hij deze zomer Anderlecht ook zou kunnen verlaten. "Ik ben pas 23 jaar. Als ik net als Mbark op mijn 26e wegga, is dat nog een mooie leeftijd", zo antwoordde hij hierop.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.