Boskamp: "Mertens halen als vervanger"

MAANDAG, 7 MAART 2011, 15:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Johan Boskamp zou het erg jammer vinden mocht Mbark Boussoufa België verlaten, maar begrijpt het wel. "Als ze morgen bij jou komen met dat geld, dan hap je ook toe. Al had ik gehoopt dat hij bij Anderlecht zou blijven."


"Iedereen weet dat dit voor het geld is. Naar zulke landen ga je niet voor het sportieve", zo vertelt Boskamp in een gesprek met Sporza. "Hij heeft altijd gezegd dat hij enkel naar een topclub zou gaan, maar Grozny is dat natuurlijk niet."

"Als er geld komt, moet iedereen plooien. Zelfs Anderlecht. Dit is de wet van de sterkste, je beste spelers gaan weg. Spelers zijn nu eenmaal niet meer clubgebonden. Het is jammer dat er weer een smaakmaker weg gaat. Dat is niet leuk voor onze competitie", aldus de ex-coach van onder meer Anderlecht.

Op de vraag wie Boussoufa moet vervangen, heeft Boskamp één naam in petto: "Anderlecht moet naar Utrecht lopen om Dries Mertens te halen. Die kan zo goed voetballen en is nog Belg ook, dat is toch leuker?"

Het volledige interview kan u hier beluisteren.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.