Vertonghen: "Rits is enorm belangrijk voor ons"

DONDERDAG, 25 APRIL 2024, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jan Vertonghen vierde zijn 37e verjaardag met een belangrijke overwinning. "We weten dat we onze thuismatchen moeten blijven winnen als we op kop willen blijven", aldus de aanvoerder. "Brugge is in goede doen, dus moeten we alles geven."

"Het was niet gemakkelijk, maar er lag veel ruimte om te voetballen en daarvan hebben we goed gebruik gemaakt", aldus Vertonghen, die zelf Kevin Denkey goed uit de match hield. "Hij is een van de beste spelers in de competitie. We hebben als team vandaag goed verdedigd. In het begin kreeg hij een kans, maar daarna hielden we het goed dicht."

Dat de verdediging zo goed standhield, is voor Vertonghen ook de verdienste van Mats Rits. "Hij begrijpt het spelletje helemaal. Hij krijgt niet altijd de bloemen, maar is erg belangrijk in ons spel. Veel complimenten voor hem."

Tot slot vroeg de interviewer wat men Vertonghen mag wensen voor zijn verjaardag. "Een goed EK en een goede gezondheid", zo lachte hij.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.