Standard en Charleroi razend op Anderlecht

WOENSDAG, 2 MAART 2011, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Standard en Charleroi geen fan zijn van de competitiehervorming, is zacht uitgedrukt. Voetbalmagazine laat vandaag hun voorzitters D'Onofrio en Bayat aan het woord en beiden schieten met scherp op Anderlecht. Enkele quotes.


Abbas Bayat: "Anderlecht denkt aan een Beneliga of een eerste klasse met 10 of 12 ploegen. Dat zou hen meer middelen moeten opleveren zodat ze vijf miljoen voor een buitenlander kunnen uitgeven in plaats van één miljoen. Roger Vanden Stock droomt ervan zijn vader te evenaren en een Europabeker te winnen. Misschien denkt hij dat Wasilewski die penalty tegen Ajax niet mist als zijn club in een eerste klasse met twaalf ploegen speelt. Als de Brusselaars het niveau van de Jupiler Pro League écht willen opkrikken, dat ze dan een deel van hun tv-rechten aan de kleine clubs geven."

Luciano D'Onofrio: "De mensen die de beslissingen nemen in de profliga zijn ook geen experts, ze zien de draagwijdte van hun beslissingen niet. Anderlecht dreigde de solidariteit over de tv-gelden te doorbreken, de andere clubs waren bang en ..."

Bayat: "Uit naam van de solidariteit vermoorden sommigen het Belgisch voetbal. Men verwoest de Jupiler Pro League. Anderlecht verdeelt en heerst. Die club laat de andere geloven dat zonder hen de tv-rechten niks waard zijn. Dat klopt niet. Ik heb het in 2000 al gezegd: als Anderlecht alleen wil spelen, dat ze het dan afbollen. Het is een club met een verleden, de grootste in België, maar dat wil nog niet zeggen dat alles rond hen draait en ze zich om het even wat kunnen permitteren."

D'Onofrio: "Ik heb niet hetzelfde idee van een gegeven woord als Roger Vanden Stock. Meer zeg ik niet. In de breuk tussen Standard en Anderlecht heeft Standard zich niks te verwijten. De affaire- Witsel -Wasilewski? Welke affaire? Dat was gewoon een overtreding op het veld. Gebeurt elke week."

Bayat: "Charleroi zal de beslissing van de profliga respecteren, maar zal niet vergeten dat Herman Van Holsbeeck compleet de pedalen verloren heeft. Hij heeft zich in de media vaak uitgelaten alsof hij de profliga vertegenwoordigde, hij heeft dingen verklaard alsof die al in kannen en kruiken waren. Wie heeft hem de toestemming daarvoor gegeven?"

Bayat: "Wat een gesjacher! Ivan De Witte heeft na 10 december tijd gewonnen en men heeft zijn pijlen gericht op de kleine clubs. Anderlecht had Eupen, Kortrijk, Cercle en Zulte Waregem al in zijn zak. Sommigen hadden geld nodig, anderen wilden tijdens de winterstop aan spelers van de G4 raken."

Bayat: "Dat is zo verwarrend: de G4 snappen zelf niet wat ze doen. Als een project voordelig is voor iedereen, dan hoef je niemand om te kopen. Ik heb aan Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock gevraagd waarom ze zo vasthielden aan dat idee van een eerste klasse met 16 ploegen. Door de play-offs hebben ze twéé kansen om de titel te verliezen."
D'Onofrio: "Ik stel van alles vast, meneer Bayat idem. De media hoor je niet, behalve als wij in de plaats van Anderlecht in de G4 zouden zitten. En ik voeg eraan toe: zonder Anderlecht zouden zulke dingen bij de G4 niet gebeuren."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.