Vandenbempt: "Ik heb ethische bedenkingen"

MAANDAG, 7 MAART 2011, 15:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza-journalist Peter Vandenbempt begrijpt niet dat Mbark Boussoufa zou kiezen voor Terek Grozny. "De Russische competitie is van een veel hoger niveau dan de onze, maar kies dan toch nog voor Zenit of een club uit Moskou?"


"Ik vind het een verrassende en opmerkelijke keuze", zo vertelde Vandembempt vanmorgen op Radio 1. "Boussoufa heeft altijd gezegd dat hij bij Anderlecht wou blijven of de uitdaging wou aangaan bij een goeie club in een Europese topcompetitie. Maar Grozny, dat is de lage middenmoot in Rusland. Ook al ambiëren ze voor dit seizoen blijkbaar de top vijf. Ik denk dat Boussoufa zich daar zou ergeren."

Vandenbempt wijst ook op het slechte imago dat Terek Grozny heeft. De voorzitter is immers voormalig rebellenleider Ramzan Kadyrov. "Die man heeft een verontrustend lange kerfstok: folteringen, verkrachtingen, moorden. Iemand die het voetbal alleen als politiek propagandamiddel gebruikt."

"Dat alleen al zou een intelligente jongen als Boussoufa op andere gedachten moeten brengen. Ook al kleeft er burgerbloed aan het geld, je wordt er natuurlijk evengoed rijk mee. Tja, dan vervallen wellicht alle andere argumenten. Maar voor mij zijn er ook de ethische elementen", aldus de voetbalstem van Radio 1.

"Sportief zou een vertrek van Boussoufa sowieso een aderlating zijn voor Anderlecht. Economisch begrijp ik het wel. Zonder de miljoenen van de Champions League heeft Anderlecht het de laatste jaren moeilijk gehad. Met die 10 of 12 miljoen euro zou het dat in één klap kunnen goedmaken, én het zwaarste contract zou wegvallen."

Het volledige interview kan u hier beluisteren.




anderlecht-online forum