Boussoufa bereikt akkoord met Terek Grozny

MAANDAG, 7 MAART 2011, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa was zaterdag in in Grozny en bereikte er een akkoord over een transfer. Hij kan er een contract tekenen voor vier seizoenen en jaarlijks een riant salaris opstrijken. De bal ligt nu in het kamp van Anderlecht.


Over hoeveel Boussoufa bij Terek Grozny kan gaan verdienen, verschillend de kranten van mening. Het Laatste Nieuws spreekt over 2.5 miljoen euro netto, maar volgens Het Nieuwsblad vond Boussoufa dit te weinig en hapte hij pas toe bij een salaris van drie à vier miljoen.

In Tsjetsjenië zag Boussoufa dat Grozny niet de meest aangename plaats ter wereld is. Er werd hem echter verteld dat de club voornamelijk in de buurt van Moskou traint en in Grozny enkel zijn wedstrijden speelt.

Anderlecht wil 12 miljoen euro

In Het Nieuwsblad op Zondag liet Herman Van Holsbeeck al weten dat Anderlecht meer dan tien miljoen euro wil vangen voor Boussoufa. Het Laatste Nieuws vernam uit goede bron dat paars-wit twaalf miljoen vraagt. "Het is duidelijk dat we hem zo kort voor de play-offs alleen laten gaan voor een heel hoog bedrag", zo legde Van Holsbeeck al uit.

De komende dagen moet duidelijk worden of Terek aan de eisen van Anderlecht wil voldoen. Nog tot vrijdag hebben ze de tijd om de transfer van Boussoufa af te ronden, maar naar verwachting zouden beide ploegen vandaag of morgen al tot een akkoord komen.

Het lijkt er dus op dat Boussoufa vrijdag tegen Genk zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht heeft gespeeld. Al denkt men bij paars-wit ook aan de mogelijkheid waarbij Boussoufa nu al tekent bij Grozny, maar dat hij de play-offs nog speelt voor Anderlecht en dan vertrekt voor een lager bedrag.



anderlecht-online forum