Legear: "Belangrijk dat Genk niet kan uitlopen"

ZATERDAG, 5 MAART 2011, 12:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na enkele weken blessureleed stond Jonathan Legear gisteren weer in de basis. Volgens hem had Anderlecht deze partij altijd moeten winnen. "Bij de rust had het 5-0 kunnen staan, maar Matoukou kon alle goede flankballen wegwerken."


"Zeker negen gaven we er", aldus Legear in Het Nieuwsblad. "Eigenlijk zou dat niet mogen. De mannen in de zestien meter moeten meer voor hun man komen. En meer présence tonen. Dat is nog een werkpunt."

"Ik ben er zeker van dat als we een kwartier voor het einde al gelijkmaken, we er uiteindelijk nog over gaan en winnen. Maar het is belangrijk dat Genk niet kan uitlopen. Achteraf bekeken is het dus nog een goede zaak", zo stelt de Luikenaar.

In ieder geval blijft het erg spannend in de titelstrijd. Volgens Legear gaat het trouwens niet alleen tussen Anderlecht en Genk. "Club Brugge en Standard mag je overigens niet uit het oog verliezen, maar Gent beschouw ik niet echt als een titelkandidaat. Ik heb er altijd al van gewonnen en die spelen meestal voor de tweede of derde plaats."



anderlecht-online forum