"Oli zit op schema, maar is nog niet wedstrijdfit"

DINSDAG, 1 MAART 2011, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"Yes! Oli is back!", schreeuwde Mbark Boussoufa gisteren op training toen Deschacht een bal vanop twintig meter in doel schoot. Wie hem bezig zag, zou inderdaad zeggen dat Deschacht weer paraat is, maar dokter Sas nuanceert dit.


Olivier Deschacht begon gisteren aan zijn vierde trainingsweek met de groep sinds zijn enkelblessure, die hij in oktober opliep tegen Lokeren, geheeld is. Het gaat steeds beter en tijdens de opwarming nam hij zelfs de leiding, maar een terugkeer in het eerste elftal is nog niet voor morgen.

"Het nog niet loopt zoals ik het wil", geeft hij toe in Het Laatste Nieuws. Vrijdag tegen Genk is hij er dus zeker nog niet bij. Mogelijk komt hij volgende week maandag wel in actie met de beloften.

Dokter Sas: "Richten op start van de play-offs"

Volgens Anderlecht-dokter Kristof Sas heeft Deschacht nog wel een maandje nodig om er weer helemaal te staan. "Olivier voelt zelf ook wel aan dat hij zich eerder op de start van de play-offs (2 april, red.) moet richten", aldus Sas.

"Hij zweeft momenteel nog een beetje tussen de zuivere revalidatie-oefeningen, die hij nog altijd doet, en wedstrijdfit geraken door de groepstrainingen. Hij traint effectief al drie weken met de groep, maar dat gaat de ene dag beter en de volgende dag weer minder goed."

Sas herinnert er ook nog eens aan dat het begin van de play-offs het oorspronkelijke doel was toen Deschacht geblesseerd raakte. "Uiteindelijk zit hij op schema. Globaal moet je de revalidatie op vier maanden rekenen, dat zal voor Deschacht niet anders zijn."

"Ik verwacht wel dat Olivier hier mentaal sterker uit zal komen. Hij was ooit weleens geblesseerd aan de mediale band van de knie, maar dat was klein bier tegenover dit. Hij heeft deze keer hard moeten werken om terug te komen", zo besluit de dokter.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.