Lukaku speelt ook niet tegen Azerbeidzjan

MAANDAG, 28 MAART 2011, 20:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku zal morgen niet in actie komen wanneer de Rode Duivels het opnemen tegen Azerbeidzjan. Bondscoach Georges Leekens wil geen risico's nemen. Anderlecht laat intussen weten dat het geen druk heeft uitgeoefend.


Lukaku blesseerde zich zaterdag tijdens de training aan de dij. Hoewel het aanvankelijk leek dat hij fit zou raken tegen morgen, zal hij dus niet spelen. "Hij heeft geen scheurtje opgelopen", vertelde Leekens bij Sporza. "Zowel medisch als fysiek is hij in orde om te spelen, maar ik wil geen risico lopen met hem."

"We moeten ook naar zijn toekomst kijken. Romelu is en zal ook in de toekomst nog een heel belangrijke speler voor de nationale ploeg zijn en we zullen hem nog veel nodig hebben. Misschien zou de angst om opnieuw geblesseerd te raken nu nog te groot zijn."

Dat Anderlecht heeft aangedrongen om Lukaku niet te laten spelen, wordt door de bondscoach ontkent. "Dit heeft niets te maken met Anderlecht, maar wel met Romelu zelf." Ook Anderlecht zelf laat in een persbericht weten geen invloed te hebben uitgeoefend op het afhaken van Lukaku.

"Royal Sporting Club Anderlecht heeft Romelu Lukaku aan de KBVB afgestaan om de nationale ploeg te dienen. De club legt zich derhalve neer bij alle beslissingen van de medische en sportieve staf van de Rode Duivels", zo liet de club weten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.