Van Holsbeeck: "Geld ook voor het sportieve"

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 13:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op een persconferentie gaven Mbark Boussoufa en Herman Van Holsbeeck meer uitleg over de transfer van het paars-witte goudhaantje. Voor manager Van Holsbeeck blijven ook zonder Boussoufa de doelen hetzelfde.


Grozny wou elf miljoen euro betalen, Anzhi betaalde er uiteindelijk slechts acht. Een groot verschil. Of toch niet, meneer Van Holsbeeck? "Je kan onderhandelen en een voorstel van elf miljoen krijgen. Maar door bedragen aan tussenpersonen en de speler te betalen gaat daar makkelijk twee, drie miljoen af. Of je kan meteen onderhandelen voor de nettoprijs die je krijgt."

In het geval van Anzhi ging het om dit laatste, zodat er voor Anderlecht niet veel verschil is. "Ook Boussoufa heeft in deze een enorme inspanning gedaan", zo looft hij zijn afscheidnemende vedette. Over de handelswijze van de twee Russische ploegen was Van Holsbeeck trouwens erg te spreken. "Zowel Terek als Anzhi hebben het correct gespeeld."

Financieel deed Anderlecht een goede zaak, maar sportief is ongetwijfeld een gat geslagen. "We verliezen een grote speler drie weken voor de play-offs, maar we zullen de centen die we krijgen voor een groot stuk herinvesteren in het sportieve gedeelte", stelt Van Holsbeeck duidelijk. "We willen volgend seizoen een goed figuur slaan in Europa en kampioen worden."

Bron: Sportwereld.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.