Legear wil jongeren verkeersles geven

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 09:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jonathan Legear vocht gisteren bij de correctionele rechtbank zijn rijverbod aan. De voetballer probeerde de rechtbank te overtuigen deze straf om te zetten in werkstraf waarbij hij jonge bestuurders uitleg geeft over het verkeer.


In de nacht van 24 op 25 mei 2009 knalde Legear om 4.45 uur met zijn wegen tegen een huis. De Anderlecht-speler kwam van een discotheek , had te veel gedronken en was in slaap gesukkeld achter het stuur. De rechtbank veroordeelde hem hiervoor tot een rijverbod van een half jaar.

Legear hoopt nu deze straf te kunnen omzetten in een taakstraf. "Laat ons mijn voorbeeldfunctie positief gebruiken. Maak van mijn bekendheid gebruik om jongeren te zeggen wat zij wel en wat zij niet in het verkeer mogen doen", zo pleitte Legear.

"Ik wil mij daar met hart en ziel voor inzetten. Ik wil de jongeren zeggen dat mijn houding niet de juiste was, dat zij het over een andere boeg moeten gooien, dat zij moeten uitkijken als zij achter het stuur kruipen. Zeg mij hoe ik mijn bekendheid voor zo'n goed doel kan gebruiken, en ik ga er meteen voor."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.