"De Sutter én Lukaku geeft onevenwicht"

ZATERDAG, 19 MAART 2011, 19:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Stelt Ariël Jacobs morgen Romelu Lukaku en Tom De Sutter samen op in de spits? Door personeelsproblemen in de spits is die kans groot, maar de coach is niet overtuigd dat beiden kunnen samenspelen. "Dat zorgt voor onevenwicht."


Vorige week in Eupen stonden Lukaku en De Sutter nochtans zeventig minuten samen op het veld. "Maar met Badibanga als flankspeler en Gillet die graag mee oprukt, speelden we bijna 4-2-4", aldus Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Dan kom je in de problemen op het middenveld."

Jacobs vond dat dit onevenwicht leidde tot een overschot aan spelers in de box. "En zo hadden we geen opkomende spelers en daarop is het moeilijker verdedigen. Op één die er al staat is het makkelijk te verdedigen. Daarom dwongen we op de hele wedstrijd hooguit vier of vijf kansen af."

"Had positief gesprek met De Sutter"

Dat hij tegen Eupen niet mocht starten, ontgoochelde De Sutter. Jacobs had deze week echter een gesprek met zijn spits om één en ander uit te leggen. "Het was een héél positief gesprek. Als je met Tom spreekt, kan dat bijna niet anders. Hij stelt zich vragen, dat is logisch. Maar hij moet ook niet ongevoelig blijven voor mijn analyse."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.