Mukendi: "Goals zullen m'n vertrouwen sterken"

DINSDAG, 29 MAART 2011, 09:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Mukendi, door Anderlecht uitgeleend aan Union, scoorde dit weekend zijn eerste twee doelpunten in het Dudenpark. "Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Deze goals zullen mijn vertrouwen uiteraard sterken."


Nadat Bula Union op voorsprong had gezet, was het Mukendi die met twee doelpunten in vijf minuten de wedstrijd besliste. Vooral de eerste was een mooie. "Ik scoorde met een hieltje", zo vertelt hij vandaag in de kranten. "Oké, er was wel wat geluk mee gemoeid. Bula pakte uit met een gekraakt schot en de bal sprong in mijn richting. Ik voelde dat die verdediger bleef staan, en probeerde de bal te deviëren met de hiel. Super dat het lukte."

Voor de 19-jarige spits zijn deze doelpunten ongetwijfeld een opsteker. Want ook bij Union slaagde hij er nog niet in een basisplaats te versieren. "Iedereen wil elke wedstrijd 90 minuten spelen, maar het is de coach die beslist welke elf spelers aan de aftrap verschijnen. Ik prijs me wel gelukkig dat ik met Dante Brogno op een coach botste die in mij gelooft. Hij laat me bovendien ook proeven van zijn ervaring als gewezen topspits."

Enkele jaren geleden gold Mukendi bij Anderlecht nog als een jongen met grote toekomstperspectieven. Een uitleenbeurt aan Cercle Brugge bracht echter niet wat ervan gehoopt werd en daarom zit hij sinds januari bij Union, de club waar hij tot zijn elfde al speelde. Dat hij niet bij Anderlecht kon blijven, neemt hij de club niet kwalijk. "Ik blijf supporter van Anderlecht, de club waar voor mij alles begon. Dankzij Anderlecht sta ik nu zo ver in mijn carrière", zo besluit hij.

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum