Wat gaat Anderlecht doen met 8 miljoen euro?

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 10:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de acht miljoen euro die Anderlecht vangt voor Boussoufa kan het heel wat doen. Het Laatste Nieuws weet dat de club niet al het geld in spelers zal investeren. Wat gaat het er dan wel mee doen?


Hoewel sommige berichten de jongste maanden anders deden vermoeden, is Anderlecht nog steeds een financieel gezonde club. Er zijn geen putten die gedicht moeten worden en de verkoop van spelers is geen must. Aan de andere kant is er echter ook geen overschot op het budget.

Dat laatste zit de raad van bestuur van de nieuwe NV wel dwars. Er is immers kapitaal nodig om de club verder uit te bouwen. Momenteel heeft Anderlecht drie grote projecten lopen waarin het geld moet investeren.

1. Nieuw trainingscomplex in Neerpede

De bouw van dit centrum zit op schema. Het eerste deel zal volgend seizoen in gebruik worden genomen. Voor de volgende fases is evenwel extra geld nodig. De transfer van Boussoufa kan hier een oplossing bieden.

2. Uitbreiding stadion

De verbouwingsplannen van het stadion zitten ook in de pijplijn. Als alles goed gaat, krijgt Anderlecht volgend jaar in maart of april de nodige vergunningen. De oprichting van een NV moest tien miljoen euro in het laatje brengen voor dit project. Een vierde daarvan in intussen al gestort. De kans is echter reëel dat er meer dan tien miljoen euro nodig zal zijn. Extra transferinkomsten zijn dus welkom.

3. Uitbouw ploeg

Tot slot moet Anderlecht ook de ploeg investeren. Jacobs hoopt dat hier ook wat geld voor opzij gezet zal worden. "Als een club de helft van het geïnde transferbedrag opnieuw in de ploeg investeert, dan heeft de trainer goed gelobbyd", zo beseft hij echter.

Jacobs vindt dat Anderlecht niet alleen moet uitkijken naar een vervanger voor Boussoufa, maar de hele ploeg moet versterken. "Want wat als er in juni nog andere spelers zouden vertrekken?" Namen van nieuwkomers heeft hij nog niet in gedachten. Oud-Anderlecht-coach Johan Boskamp adviseerde om alvast eens te polsen bij Dries Mertens (Utrecht), Stijn Wuytens (PSV) en Vaclav Kadlec, de 19-jarige centrumspits van Sparta Praag.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum