Kritiek op aankondiging stadionuitbreiding

WOENSDAG, 23 MAART 2011, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Binnen de gemeente Anderlecht is er kritiek op de manier waarop de buurtbewoners op de hoogte worden gebracht over de stadionuitbreiding. Zo is de informerende affiche opgesteld in schabouwelijk Nederlands.


Volgens de (slechte) vertaling op de affiches wensen de heren Vanden Stock en Van Holsbeek hun 'woning' uit te breiden. "Maar ook in de Franse versie staat er 'logement' als hoofdactiviteit", zo vertelt gemeenteraadslid Elke Roex (SP.A) in Het Nieuwsblad.

Volgens Roex is het openbaar onderzoek slecht gestart. De gemeente heeft amper twee affiches opgehangen om de buurtbewoners te informeren. "Dat is veel te weinig. Bovendien is er geen driedimensionale tekening te vinden van de plannen." Verder betreurt ze dat de bewonersvergadering pas zal plaatsvinden in april, wanneer het openbaar onderzoek al is afgerond.

Overlast

Roex, die deel uit maakt van de meerderheid, is niet tegen de uitbreiding van het stadion. Al stelt ze wel als voorwaarde dat deze geen extra overlast tot gevolg heeft. Ze vreest evenwel dat deze er zal komen.

"Er dreigen grote verkeersproblemen want er wordt gekozen voor een acht verdiepingen tellende parking naast het Astridpark. Er zouden beter overstapparkings komen aan de rand van de stad. Via de metro raak je snel in Anderlecht", aldus Roex.

De handelaars in de buurt van het stadion zien de uitbreiding alvast zitten. "Met de uitbreiding zal het aantal bezoekers toenemen", meent Mark Van Kets van café Le Jury, dat vlak voor het stadion ligt. "Ik verwacht dat onze omzet zal stijgen. Ik vrees geen overlast. Er wordt hier een grote parking gebouwd. Ik denk dat het allemaal wel zal meevallen."

Nog studiewerk

Schepen voor Stedenbouw Anne-Marie Vanpévenage (MR) reageert op de kritiek van Roex door te stellen dat er nog studiewerk moet gebeuren alvorens de hele plannen goed te keuren. "We hebben een begeleidingscomité dat de hele operatie moet beheren, ook op het vlak van mobiliteit", zo legt zij uit.

"Het spreekt voor zich dat we alles goed bestuderen, ook hoe we de verkeersstromen in goede banen zullen leiden. Maar ik vind niet dat we de buurtbewoners slecht geïnformeerd hebben. Er zijn voldoende vergaderingen geweest."



anderlecht-online forum