Kouyaté: "Ik kan de ploeg grinta bijbrengen"

WOENSDAG, 2 MAART 2011, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na maanden blessureleed lijkt Cheikhou Kouyaté terug klaar voor de dienst. Tegen Ajax was hij de beste Anderlecht-speler en die lijn wil hij doortrekken. "Ik voelde me alsof ik dagen niet gegeten had, zó veel honger had ik."


Na een sterk debuutseizoen bij Anderlecht slaagde Kouyaté er aan het begin van deze jaargang niet in te bevestigen. Op 14 november werd Cheikhou Kouyaté tijdens de rust van AA Gent-Anderlecht gewisseld. Sindsdien stond hij aan de kant met een rugblessure.

"Het ging om een barstje in een ruggenwervel", zo vertelt Kouyaté in de kranten. "Eigenlijk liep ik die blessure op in augustus, in de heenwedstrijd tegen Partizan Belgrado. Ik heb nog bijna drie maanden met pijn in mijn rug gespeeld."

"Ging door moeilijke periode"

De voorbije maanden waren niet makkelijk voor Kouyaté. Het was immers nooit echt duidelijk wanneer hij weer zou kunnen spelen. "Ik dacht dat mijn seizoen over was. Zodra ik het veld opkwam, had ik pijn. Ik maakte een moeilijke tijd door. Met de steun van mijn familie, mijn makelaar en de club ben ik overeind gebleven."

"Je kan je niet voorstellen hoe gelukkig ik was toen ik in januari mee op stage mocht naar La Manga en daar opnieuw kon trainen. Dat ik daarna eerst met de beloften moest spelen, vond dat logisch na een lange blessure, zeker omdat Anderlecht middenvelders genoeg heeft. Maar ik steek niet weg dat ik bijzonder gelukkig was toen ik vorige week in Amsterdam weer in de basis stond."

"Ik verdraag niet dat de tegenstander de bal heeft"

Die prestatie tegen Ajax liet trouwens het beste vermoeden voor wat nog komen moet. "Ik ben wel nog geen 100 procent, maar ik verwacht dat ik dat over een paar weken wel ben", aldus Kouyaté. Heel Anderlecht hoopt dit met hem, want de Kouyaté van vorig jaar zal zeker van pas komen in de play-offs.

"Iets in mij verdraagt het niet dat de tegenstander de bal heeft. Dat voelt alsof ik klappen krijg. Ik wil altijd de bal in onze ploeg hebben. Het heeft de ploeg een beetje ontbroken aan 'grinta' om elke bal te hebben. Op dat vlak breng ik wel iets bij", zo vindt Kouyaté.

Tegen Genk vrijdag wil hij er alvast opnieuw staan. "Wij moeten onze supporters echt wel iets teruggeven voor de Europese uitschakeling. Genk komt als leider, maar het is voor ons het goeie moment om er voorbij te geraken. We hebben nog drie belangrijke matchen, daarna volgen de play-offs. Nu moeten we tonen dat we er staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.