Hugo Camps vernietigend voor Anderlecht

DONDERDAG, 10 MAART 2011, 11:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn column op de voorpagina van De Morgen haalt gewezen sportjournalist Hugo Camps snoeihard uit naar Anderlecht. Hij begrijpt niet dat de club zaken doet met een figuur als Ramzan Kadyrov. Lees hier de integrale column.


"Dat Mbark Boussoufa weinig aarzeling heeft om zich vet te mesten met bloedgeld van een Tsjetsjeense hond kan verwerpelijk zijn, maar spoort volledig met de heersende mores in het voetbal. Waar gewetensvragen er zijn om niet gesteld te worden. Er is de dekking van onwetendheid: wist Boussoufa veel wie Razman Kadyrov is. Ja, nu wel, maar alleen van horen zeggen. En geruchten kunnen natuurlijk niet op tegen de staalharde werkelijkheid van een gevulde bankkluis.

Morele hobbels bestaan niet in het voetbal. Tenslotte is Berlusconi alweer honderd jaar voorzitter van AC Milan. De ex-preses van Barça: ook zo'n hansworst van malversaties. Daar hoor je Cruijff en Messi niet over.

Allicht zijn moord en foltering van een andere orde, maar kennelijk toch niet als de bal rolt. Dan versterft alle goed en kwaad in de eeuwigheid van de kruising. Kadhafi of Leterme: Boussoufa maakt het niet uit, Defour ook niet.

Houten plaat voor de burgerkop.

Bedenkelijker is dat het zelfingenomen Anderlecht nu op miljoenen bloedgeld zit. Niet dat ik de heren Vanden Stock en Van Holsbeeck ervan verdenk dat ze buiten hun paarswit gepiercte navel nog veel voeling met het leven hebben, maar waar Grozny ligt, moeten ze geweten hebben. Meer dan Boussoufa is Anderlecht het schandaal. Je gaat als nationale instelling niet aan tafel zitten met een genocidegek, niet voor woekerwinst. De spelers die straks worden gekocht, zijn alvast gebrandmerkt.

Duizend doden als rugnummer.

En dat bij de club van het grote burgermansfatsoen. De club die altijd wil ruisen in elitaire masturbatie van chic en ballotage.

Smoel van prelaten, ethiek als champagne.

Boussoufa kan zich straks in het streng bewaakte reservaat wentelen in de charismatische praatjes van Ruud Gullit. Leproze praatjes, weten we nu. Maar welk beschaafd heerschap wil nog met Anderlecht aan tafel zitten?

Zaakwaarnemers: o, ja!"

Bron: De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.