Reacties Leekens, Degryse en Louwagie

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 09:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws slaagde er gisterenavond nog in om enkele reacties te verzamelen op het verrassende einde van de Boussoufa-transfersoap. Alle drie tonen ze begrip voor de keuze van de Anderlecht-spelmaker voor Anzhi.


Leekens: "Mooi gebaar van Anderlecht"

Georges Leekens, Boussoufa zijn coach bij Gent, begrijpt volledig dat de Marokkaan liever niet naar Grozny trekt. "Iedereen weet dat Tsjetsjenië niet heel veilig is. Dat João Carlos van Genk ook bij Anzhi speelt, maakt een groot verschil. Zo hoeft Bous er nooit alleen te zijn. Het gaat zeker klikken tussen die twee."

De huidige bondscoach vindt het ook knap dat Anderlecht Boussoufa de keuze liet en hierdoor twee miljoen euro minder opstrijkt. "Ik ken Roger Vanden Stock een beetje en ik weet hoe hij over Boussoufa denkt. Hij zal ook gewild hebben dat Boussoufa zich honderd procent goed voelde bij de transfer. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht hem dit gegund heeft. Na vijf mooie jaren in dat paars-witte truitje wilden ze hem liever gelukkig zien."

Degryse: "Begrip tonen voor menselijk aspect"

"Blijkbaar had zijn familie geen goed gevoel bij de verhuis naar Tsjetsjenië en dat is een belangrijk element", zo meent Marc Degryse. "Het is normaal dat een speler bij dit soort transfer naar zijn omgeving luistert. Voor het menselijke aspect moet je gewoon begrip tonen."

"Anderlecht heeft trouwens niet veel keuze. Ze lopen een paar miljoen euro mis, maar ze kunnen hun speler niet dwingen om naar een bepaalde club te gaan, hé. Op dat vlak denk ik niet dat Anderlecht Boussoufa veel kwalijk zal nemen. Iedereen beseft dat je de sociale impact goed moet afwegen alvorens je zo'n transfer maakt."

Louwagie: "Jammer voor Belgische competitie"

Ook AA Gent pikt een graantje mee van de transfer van Boussoufa (80.000 euro, red.). Toch vindt manager Michel Louwagie het spijtig dat Boussoufa naar Rusland trekt. "Ik vind het jammer voor de Belgische competitie dat we hem kwijt zijn. Hij was een stichtend voorbeeld. Ook als mens."

"Ik kan zijn keuze wel begrijpen. Als je netto drie keer meer kan verdienen, spreek je toch over serieuze sommen. Bovendien organiseert Rusland het WK in 2018. Dat land zal een voetbalnatie worden en veel meer aandacht krijgen, ook van de Belgische pers."



anderlecht-online forum