De Sutter: "Ik wil mijn spelplezier terugvinden"

DINSDAG, 15 MAART 2011, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter was zaterdag de beste Anderlecht-man tegen Eupen. De spits, die na goed tien minuten was ingevallen voor Kanu, speelde een ijverige match en won bijna elk duel. "Ik heb zoveel mogelijk werk opgeknapt", legt hij uit.


"Dat voelde ik ook wel, want op het einde van de match was ik, zoals ze zeggen, bien cuit", zo vertelt hij vandaag op de regio-sportpagina's van Het Nieuwsblad. "Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog zo lang op het veld had gestaan (sinds 12 februari tegen Cercle Brugge, red.) en dat voel je wel. Ik ben wel blij met wat ik op de mat heb gebracht en met mijn verdedigende werk."

De Sutter speelde zaterdag achter Lukaku als een soort aanvallende middenvelder. "Die positie achter de spits ligt me wel. In de jeugd heb ik bij Club Brugge ook twee seizoenen op die positie gespeeld. De bedoeling was dat als ik diep zou gaan, Romelu zou afhaken, en omgekeerd. Maar dat is niet echt goed gelukt."

Dat De Sutter ondanks de afwezigheid van heel wat offensieve spelers toch op de bank begon, viel hem wel zwaar. "Dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik blijf er kalm bij. Ik doe mijn best bij elke kans die ik krijg en probeer steeds iets bij te brengen. Ik probeer het spelplezier terug te vinden, want op de bank vind je dat niet terug. Het blijft natuurlijk de keuze van de trainer. Ik kan niet meer doen dan hard blijven werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.