Boussoufa: "Rusland heeft een topcompetitie"

VRIJDAG, 11 MAART 2011, 13:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Mbark Boussoufa gaf uitleg bij de transfersoap van het jaar. "Ik had geen akkoord met Grozny", zo verraste hij. De 26-jarige Marokkaan ontkent ook dat de politieke situatie van Terek Grozny een rol speelde in zijn keuze.


Iedereen ging er de voorbije dagen naar uit dat Terek Grozny de nieuwe club van Boussoufa zou worden. Volgens de Tsjetsjenen had hij zelfs al een akkoord met hen. "Klopt niet", zegt Boussoufa nu. "Ik raakte het niet eens met Grozny. Ik houd liever voor mezelf waarom."

Waarom hij niet naar Grozny wil, vertelde Boussoufa niet. "Toen de zaak definitief afsprong, spraken we met Anzhi. Er is veel geschreven over de veiligheid in Tsjetsjenië, maar ik weet voor mezelf wat belangrijk is. Wat, dat houd ik voor mezelf."

Dat er de voorbije dagen erg veel opschudding ontstaan is over de figuur van Terek-voorzitter Ramzan Kadyrov, speelde dus niet mee. "Ik weet niets van politiek. Dat moet je mij niet vragen. Ik ga om te voetballen. Je leest natuurlijk bepaalde dingen, maar je weet niet of die waar zijn. Van Kadyrov weet ik niets. Ik heb met Gullit gesproken, maar dat ging over het sportieve."

In het verleden verklaarde Boussoufa steeds dat hij Anderlecht enkel wou verlaten voor een uitdaging in een grote competitie. De keuze voor Rusland doet dan ook wenkbrauwen fronsen. "Maar het is een topcompetitie, kijk maar naar de resultaten van de clubs in Europa.

"Ik kan er zowel financieel als sportief vooruitgaan. Mijn doel is steeds beter worden, en dat kan ik bij Anzhi. We willen zowel in de Russische competitie als Europees meedoen", zo verduidelijkt hij de ambities van zijn nieuwe club.

Bron:



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.