Anderlecht klopt Gent met 3-2

MAANDAG, 21 MAART 2011, 01:15 - Skyhawk

Anderlecht deed vanavond een goede zet aan het begin van de play-offs. Paars-wit won thuis van Gent en zet de Buffalo's zo op acht punten. Genk won ook en volgt dus op één punt.

De eerste helft was een volledige wanvertoning. Slechte passes, laag tempo en gebrek aan creativiteit tekenden de eerste 45 minuten. Anderlecht speelde slap en Gent ontbrak het eveneens aan klasse om dit af te straffen. De laatste bal kwam nooit aan, de keepers bleven quasi werkloos.

De tweede helft begon met veel inzet van Anderlecht. Paars-wit drukte Gent achteruit en kreeg kansen. Toch scoorden de bezoekers als eerste via Soumahoro, na matig verdedigen. De Sutter kon even later gelijk maken. Hij draaide zich vrij en trapte van buiten de zestien in de rechter benedenhoek. Thijs bracht AA Gent weer opnieuw op voorsprong. Slecht verdedigen op een corner liet hem toe de bal binnen te werken.

Anderlecht leek niet aangeslagen en trok opnieuw naar voren. De Sutter bracht Sporting negen minuten voor tijd weer langszij en Lukaku frommelde de winning goal een paar minuten later binnen.

Resultaat: 3-2
Doelpunten: 50' Soumahoro 0-1, 58' De Sutter 1-1, 66' Thijs 1-2, 81' De Sutter 2-2, 84' Lukaku 3-2

Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Kouyate, Biglia, Kljestan (46' Marecek), Badibanga (92' Kabasele), De Sutter, Lukaku (89' Veselinovic)
Gent: Jorgacevic, Grondin, Suler, Arzo (69' Wils), Wallace, Smolders, Thijs, El Ghanassy, Soumahoro (89' Conte), Ljubijankic (81' Jorgensen), Coulibaly

Geel: Biglia, De Sutter, Thijs, Wallace

Scheidsrechter: De Bleeckere
Stadion: Vanden Stock