Boussoufa krijgt 15 procent van de transfersom

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 08:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Enkel de bankgarantie staat een transfer van Mbark Boussoufa nog in de weg. Anderlecht bereikte gisteren met Terek Grozny een akkoord over de transfersom, die 11,5 à 12 miljoen euro bedraagt. Paars-wit haalde zo zijn slag thuis.


Terek wou oorspronkelijk slechts tien miljoen euro op tafel leggen, maar Anderlecht vroeg twee miljoen meer. Het wil immers zelf tien miljoen euro overhouden aan de overgang. Van de transfersom gaat immers 15 procent naar Boussoufa zelf, dat is zo overeengekomen bij een eerdere contractverlenging van de Marokkaan. Ook Gent (1 procent) en enkele tussenpersonen pikken nog een graantje mee.

Als Terek vandaag de gevraagde bankgarantie kan voorleggen, kunnen ook de clubs de transfer afronden. Dat Anderlecht zo'n bankgarantie belangrijk vindt, bleek in januari toen het een transfer van Biglia naar Galatasaray afblies wegens het ontbreken hiervan.

Medische tests

Boussoufa liet zich gisteren amper zien op Anderlecht. Net als dinsdag kwam en vertrok hij opnieuw langs een achterdeurtje. Ook de trainingen in de voor- en namiddag liet hij aan zich voorbij gaan. Op de middag had hij de club trouwens al verlaten.

Alvorens hij zijn contract tekent, moet de Marokkaan nog wel medische en fysieke tests afleggen bij zijn nieuwe club. Dit zou vandaag gebeuren ergens in België.

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum