Transfer Boussoufa vandaag allicht afgerond

DINSDAG, 8 MAART 2011, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een delegatie van Terek Grozny komt vandaag naar België om de transfer van Mbark Boussoufa af te ronden. De transfersom zou een kleine 12 miljoen euro bedragen. Anderlecht wil ijzersterke bankgaranties en lijkt die ook te krijgen.


Vraag en aanbod lagen bij het stoppen van de onderhandelingen gisteren erg dicht bij elkaar. Terek wou elf miljoen euro bieden, Anderlecht vroeg er twaalf. Vandaag zal er waarschijnlijk een consensus bereikt worden. Daarvan zou tien miljoen euro naar Anderlecht gaan, de rest naar makelaars, tussenpersonen en Boussoufa zelf. AA Gent, de ex-club van Boussoufa, heeft nog recht op één procent van de transfersom.

De belangrijkste eis van Anderlecht is dat Terek ijzersterke bankgaranties kan voorleggen. Uit een gesprek met Boussoufa leerde Anderlecht dat dit geen probleem mag vormen. Ook de Marokkaan vroeg immers bankgaranties en kreeg deze voorgelegd van niemand minder dan BNP Paribas, de hoofdsponsor van Anderlecht.

Boussoufa zelf heeft al een akkoord met Terek voor een contract van drie seizoenen ter waarde van tien miljoen euro. Hij krijgt er een jaarwedde van 2,5 miljoen euro netto en elk jaar minstens 500.000 euro aan premies.

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum