"Indonesiërs wilden Anderlecht opkopen"

ZATERDAG, 19 MAART 2011, 21:57 - nicolasfrutos19
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens The Financial Times op zijn blog zou Anderlecht in belangstelling staan van een Indonesische groep rond Bakrie-familie. Vorig jaar was er een bod van 20 miljoen, maar dat werd geweigerd door het Anderlecht-bestuur.


"We willen jonge Indonesische voetballers een kans geven in het buitenland", aldus Iman Arif. "We voeren nog steeds gesprekken met Anderlecht, maar die zitten nog in een pril stadium." Dit zijn maar geruchten stelt Anderlecht. "We zijn niet op de hoogte van de interesse", aldus David Steegen. Vanden Stock geeft op dit moment 60% van de aandelen in handen en het is niet zeker of de Indonesische groep minderheids- of meerderheidsparticipaties wil. De ondernemersfamilie is in Indonesië bekend. Bakrie is actief bij: banken, verzekeringen, vastgoed, landbouw, scheepsbouw en handels sector. Ook zijn ze goed vertegenwoordigd in de voetbal.

Nirwan Bakrie is voorzitter van de Indonesische voetbalbond en eigenaar van Pelita Jaya, ex-werkgevers van stervoetballer Roger Milla en Mario Kempes. In het buitenland bezit de familie Bakrie een vijfde van de aandelen van Leicester City, een Engelse tweedeklasser, waar trainer sven-Göran Eriksson en de Belg Franck Moussa onder contract staan.

Bron: GvA



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.