Ligt de toekomst van Mbark in het buitenland ?

WOENSDAG, 2 MAART 2011, 20:40 - purplebonita
Anderlecht-Online No Image Found

Boussoufa is met Anderlecht op zoek naar de tweede opeenvolgende landstitel, maar ook heeft hij nog andere dingen aan zijn hoofd ondermeer : " waar speelt de prins van Het Astridpark volgend seizoen ?"


“Ik zou Mbark aanraden om bij Anderlecht te blijven”, zegt Franky Van der Elst. “Hij is hier de onbetwiste leider van de ploeg, een echte ster. Hij staat altijd in de basis en kan een mooi contract tekenen. In het buitenland zou het sportief gezien toch een ander verhaal worden. Spanje zou hem wel liggen, want daar ligt de klemtoon op het voetbal en het technische. De top mag hij vergeten, maar voor een club als FC Sevilla acht ik hem wel klaar. Boussoufa is ook een slimme speler en dat talent zou hij in Spanje perfect kunnen uitspelen.”

“Het wordt voor Mbark een heel moeilijke keuze”, denkt Erwin Vandenbergh, ex-spits van Anderlecht. “Als hij veel wil spelen, moet hij blijven. Iedereen kent hier zijn kwaliteiten en hij weet zelf ook wat hij aan Anderlecht en de Belgische competitie heeft. Als hij de stap naar het buitenland opnieuw wil zetten, kan hij beter naar een club en competitie gaan waar het niveau hoger is. Zijn beste jaren komen er aan, daar moet hij van profiteren. Ik vind dat hij in de Nederlandse Eredivisie goed zou passen, maar dat is misschien geen optie.”

“Als Mbark ooit nog naar het buitenland wil, dan zal het nu moeten gebeuren”, vindt Hugo Broos. “Het is nu dat hij die kans krijgt. Als hij er niet op ingaat, zal het steeds moeilijker worden om die uitdaging aan te gaan. Maar hij zit wel bij een goeie club waar hij de absolute vedette is. Ik hoop zelf dat hij blijft, want een vertrek zou op kwalitatief vlak een aderlating zijn voor de Belgische competitie. Ik las in de krant dat Engeland wel iets zou zijn voor hem, maar dat vind ik absoluut niet. Die fysiek en kracht heeft hij niet. In Spanje of Frankrijk kan hij wél slagen bij een subtopper. Het is nu aan hem om de juiste competitie er uit te kiezen.”

“Het valt af te wachten welke clubs er zoveel geld willen ophoesten voor Mbark”, oppert bondscoach Georges Leekens, die nog met Boussoufa heeft samengewerkt bij AA Gent. “Als hij een aanbieding krijgt van een ploeg zoals Everton, dan moet hij die challenge aangaan. Want zo’n kansen krijg je niet vaak in je leven. En als hij de stap zet, moet hij niet zomaar een middenmotor kiezen. Maar ik ben er van overtuigd dat hij de juiste keuze zal maken, want dat heeft hij altijd al gedaan in zijn carrière.”

“Iedereen kent de kwaliteiten van Boussoufa”, stelt Sven Kums, middenvelder van Kortrijk die al meerdere malen oog in oog stond met Bous. “Ik vind persoonlijk dat hij goed zit bij Anderlecht, maar zou ook begrijpen dat hij een nieuwe uitdaging wil aangaan. Ik denk dat hij in Engeland wel aan zijn trekken zou komen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.