Gillet: "Het was zoeken na vertrek van Polak"

VRIJDAG, 4 MAART 2011, 09:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet begon sterk aan 2011, maar intussen zit hij net als heel Anderlecht in een dipje. De oorzaak? Het vertrek van Jan Polak. "Jan was heel belangrijk voor Biglia en mij", legt hij uit. Biedt Kouyaté nu de oplossing?


"Met Biglia en Polak was ik heel complementair. Dat bleek twee jaar geleden ook al", zo vertelt Gillet in Het Laatste Nieuws. "Sinds hij weg is, is het zoeken. We veranderen ook nagenoeg elke match. Kouyaté is nu terug uit blessure. Misschien is hij wel de oplossing. Hij kan de rol spelen die Biglia nu vervult zodat die zich weer offensiever kan uitleven."

Te beginnen vanavond al tegen Genk. "Als de trein hier vertrekt, kan het weer snel een TGV worden", aldus Gillet. "We spelen nog tegen twee clubs uit de top drie, we kunnen nog altijd wat afstand nemen. We kunnen Genk en Gent ook een psychologische tik uitdelen, zo vlak voor de play-offs. Als wij spelen zoals het moet en zoals we vorig jaar deden, dan kan het zelfs gemakkelijk worden."

Carrièreplanning

In het interview met HLN praat Gillet ook over zijn toekomst. Toen in januari bekend raakte dat Leverkusen interesse toont, leek hij wel te vinden voor een transfer. Manager Herman Van Holsbeeck was er echter als de kippen bij om te vertellen dat de club geen vijf of zes basisspelers zal laten vertrekken.

"Iedereen denkt op mijn leeftijd wel eens na over een andere sportieve uitdaging", aldus de bijna 27-jarige middenvelder. "Misschien moet ik maar eens gaan praten met het bestuur."

Al zou hij het niet erg vinden mocht hij gewoon blijven. "Een langdurig contract en hier blijven, zoals Deschacht, is ook een goed carrièreplan. Mochten ze me tien jaar geleden gezegd hebben dat ik mijn hele carrière bij Anderlecht zou kunnen spelen, dan was ik met mijn fiets de wereld rond gereden."



anderlecht-online forum