Joos: "Tijdperk van alibi Boussoufa is voorbij"

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 10:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn wekelijkse column in De Morgen geeft Sporza-journalist Filip Joos zijn visie op de transfer van Mbark Boussoufa. "Zijn vertrek is misschien wel heilzaam, voor én Boussoufa én Anderlecht", zo oppert hij.


"Boussoufa is, met zijn ontegensprekelijk talent, al te vaak het lapmiddel voor de landskampioen. Dankzij hem kan Anderlecht het zich veroorloven om in de vaderlandse competitie op een onverzettelijke defensie te teren, en voor het overige de boel de boel te laten."

"Een spelstramien is er nauwelijks. Boussoufa lost het wel op, en hoeft daar vaak niet eens echt goed voor te spelen, toch niet een hele wedstrijd lang: twintig minuten turbo, een voorzetje hier, een doelpuntje daar, en de drie punten zijn binnen, de landstitel wenkt."

"Gevolg is dat Boussoufa baas boven baas is bij Anderlecht: niemand moet hem vertellen waar precies te spelen, ook Ariël Jacobs niet. Geen gezonde situatie. Boussoufa moet dringend weer eens ergens een gewone, statusloze speler worden, een van de elf, neen, een van de tweeëntwintig."

"Anderlecht moet nu écht keuzes maken. Het tijdperk van het alibi Boussoufa is voorbij. Daar mogen de supporters rouwig om zijn, maar anderzijds: de poules van de Champions League halen mét Boussoufa bleek niet mogelijk, ook al waren Bate Borisov en Partizan Belgrado niet bepaald reuzendoders."

"Tien miljoen euro vangt de club. Daarmee koop je geen Messi, maar het is ook geen habbekrats. Het moet voldoende zijn om een nieuwe weg in te slaan. Want de verkoop van Bous is een scharniermoment, nu kan Anderlecht laten zien dat het visie heeft, een visie die verder gaat dan alleen maar puntengewin."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.