Familie Vanden Stock heeft 60 % aandelen

WOENSDAG, 23 MAART 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de omvorming van Anderlecht van een van vzw naar een NV, breidde de familie Vanden Stock zijn aandelenpakket uit van 51 tot 60 procent. De Vanden Stocks pompten hierdoor maar liefst zes miljoen euro in de club.


De verdeling van de aandelen werd onlangs gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Hieruit blijkt dat voorzitter Roger Vanden Stock samen met zijn dochters Julie en Claire 808 van de 2000 aandelen in zijn bezit heeft. Neef Philippe Collin bezit er 392. Samen geeft dit zestig procent.

Van de andere aandeelhouders valt vooral Michaël Verschueren, zoon van ex-manager Michel, op. Van alle niet-familieleden heeft hij het meeste aandelen, namelijk tien procent. Alexandre Vandamme, enkele jaren geleden getipt als toekomstig sterke man van Anderlecht, bezit momenteel slechts 2,5 procent van de aandelen van paars-wit. Manager Herman Van Holsbeeck, die wel zetelt in de raad van bestuur, heeft geen aandelen.

Laatste Vanden Stock als voorzitter

De omvorming tot een NV kwam er om kapitaal aan te trekken voor de uitbreiding van het stadion. In totaal werd op deze manier tien miljoen euro in de club gepompt. Alle 2.000 aandelen vertegenwoordigen een waarde van 5.000 euro.

Ook is het de bedoeling dat Roger Vanden Stock op termijn zijn aandelen verkoopt en de club zo uit handen gaat van de familie Vanden Stock. "Ik ben de laatste der Mohikanen. Mijn dochters zitten niet te wachten op het leiderschap van een voetbalclub", zo vertelde Roger een tijdje geleden al.

"Er zal dus een Anderlecht zonder de familie Vanden Stock komen. Daar moet je niet aan twijfelen. Maar de volgende voorzitter zal niemand van de familie zijn. Dat is duidelijk. Maar het is niet voor morgen."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum