Tien namen om Boussoufa op te volgen

DONDERDAG, 10 MAART 2011, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad publiceert vandaag een lijst van tien spelers die mogelijk de opvolger kunnen worden van Mbark Boussoufa bij Anderlecht. Van elke speler somt het de plus- en minpunten op. Over de haalbaarheid oordeelt u zelf.


1. Kevin De Bruyne (RC Genk)
Plus: Jong, Belgisch én met groeimarge. Zijn troeven zijn uniek speldoorzicht, passing en traptechniek. Anderlecht wilde hem vorige zomer al erg graag.
Min: Na dit sterke seizoen bij RC Genk allicht te duur geworden. Tenzij Anderlecht het volledige transferbedrag voor Boussoufa wil uitgeven. Hij gaf vorig week wel aan dat zijn volgende club een buitenlandse zal zijn.

2. Dries Mertens (FC Utrecht)
Plus: Absolute top in Nederland op de positie van Boussoufa. Net als Boussoufa technisch erg sterk en efficiënt met veel goals en assists.
Min: Werd in de jeugd doorgestuurd door Anderlecht wegens te klein en te licht. Utrecht wil zeker zeven miljoen euro voor Mertens, die ook interesse geniet van buitenlandse toppers.

3. Ronald Vargas (Club Brugge)
Plus: Speelde een bijzonder sterk seizoen en gaat straks zijn laatste contractjaar in. Na drie jaar is hij vertrouwd met de Belgische competitie en het Belgische leven.
Min: Een transfer van Club naar Anderlecht ligt erg gevoelig. Het is ook afwachten hoe fit Vargas na zijn blessure raakt voor de start van het nieuwe seizoen.

4. Dusan Tadic (FC Groningen)
Plus: De 22-jarige Serviër is na één jaar in Nederland ingeburgerd in de Lage Landen. De assistenkoning in de Eredivisie (13 assists), scoorde zelf ook vijf keer. Met een kostprijs van ongeveer vijf miljoen euro haalbaar voor Anderlecht.
Min: Mikt als Servisch international na Nederland allicht hoger dan België. Hij heeft ook geen ervaring bij een topclub.

5. Milan Jovanovic (Liverpool)
Plus: Komt weinig in actie bij Liverpool waardoor hij een transfer wel ziet zitten. Kent de Belgische competitie. Anderlecht én Jovanovic spraken al meermaals hun liefde voor elkaar uit.
Min: Niet hetzelfde profiel als Boussoufa: veel meer spits dan spelmaker of linkerflankspeler. Wordt volgende maand al 30 jaar.

6. Yassine El Ghanassy (AA Gent)
Plus: Man van de flitsen op de flank bij AA Gent. De Rode Duivel wil zelf wel graag naar Anderlecht.
Min: Is (nog) lang niet even efficiënt als zijn vriend Boussoufa met dit seizoen zes goals en zeven assists en heeft een wispelturig karakter. Gent droomt van een grote transfersom.

7. Reynaldo (Anderlecht, uitgeleend aan Cercle Brugge)
Plus: Nog eigendom van Anderlecht. Dit seizoen uitstekend op dreef bij Cercle met momenteel zeven goals.
Min: Slaagde er in anderhalf seizoen bij Anderlecht niet in om meer dan drie korte invalbeurten af te dwingen. De fans pikken het allicht niet als het geld van Boussoufa niet wordt uitgegeven voor een opvolger. Cercle Brugge is ook van een ander niveau dan Anderlecht.

8. Hernan Losada (Anderlecht, uitgeleend aan Charleroi)
Plus: Nog tot 2012 onder contract bij Anderlecht. Bewijst bij Charleroi net als eerder bij Germinal Beerschot dat hij boven het Belgische gemiddelde uit steekt. Een selectie zonder Boussoufa kan bevrijdend werken.
Min: Slaagde er sinds zijn transfer naar Anderlecht in 2008 nog niet in om er door te breken. Anderlecht gelooft niet echt in hem.

9. Shikabala (Zamalek)
Plus: De 25-jarige Egyptenaar had vorig jaar al een akkoord maar zijn club lag toen dwars wat zorgde voor een procedure bij de FIFA. Liet weten ongelukkig te zijn bij Zamalek, dat het geld nu goed kan gebruiken.
Min: Mislukte in Europa bij PAOK. In de transfersoap van vorig seizoen toonde Shikabala zich erg wispelturig.

10. Onbekende Zuid-Amerikaan of Israëli
Anderlecht gaat de komende weken opnieuw scouten in Zuid-Amerika. Voornamelijk in Argentinië, waar eerder al Biglia, Frutos en Pareja met succes werden gehaald, en Uruguay. Ook in Israël werd al gescout. Onder andere de Israëlische internationals Eran Zahavi (23, Hapoel Tel Aviv) en Eyal Golasa (19, Maccabi Haifa) zijn spelers die toen bekeken werden en op de positie van Boussoufa kunnen spelen.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.