Antheunis: "De sleutel ligt bij Legear"

VRIJDAG, 4 MAART 2011, 08:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wie is er beter geplaatst om Anderlecht en Genk beter te ontleden dan Aimé Antheunis? Met beide clubs werd hij kampioen. In Het Nieuwsblad neemt hij de tegenstanders van vanavond linie per linie onder de loep.


Doelman

"Met een slechte doelman word je nooit kampioen. Courtois en Proto zijn waarschijnlijk de beste keepers in België op dit moment. Proto is na zijn periode bij Germinal Beerschot helemaal opengebloeid."

Verdediging

"Iedereen sprak na Ajax-Anderlecht over de fouten van Jan Lecjaks maar niemand sprak van de assist van het eerste doelpunt. De Jong speelt de bal in de tegenovergestelde richting van zijn loopbeweging. Dat is zo verrassend dat je Lecjaks niet mag verwijten dat hij de binnenkant niet dekt. Dat gezegd zijnde vind ik wel dat Anderlecht Olivier Deschacht mist. Elke ploeg heeft aanjagers nodig en Deschacht is zo'n aanjager."

"De verdediging van Genk doet het niettegenstaande van het vertrek van João Carlos goed. Torben Joneleit is zich goed aan het ontwikkelen. Centraal zit het goed, met een linksvoetige en een rechtsvoetige. Ik heb wel vragen bij Pudil. Dat is geen raszuivere verdediger en die zou tegen Legear in de problemen kunnen komen. Daar liggen kansen voor Anderlecht."

Middenveld

"Thuis moet Anderlecht altijd voor combinatievoetbal gaan. Dat betekent dat ze afhankelijk zijn van Biglia en Boussoufa. Als die twee op niveau zijn krijg je een balvaster Anderlecht. Toch vermoed ik dat de sleutel bij Jonathan Legear ligt. Anderlecht heeft snelheid op de flanken nodig. Gillet en Boussoufa hebben de neiging naar binnen te knijpen."

"De grote kracht van Genk ligt op die flanken. Kevin De Bruyne op links is een zekerheid. Ik vermoed dat Thomas Buffel opnieuw op rechts zal staan. Centraal ben ik praktisch zeker dat Vercauteren voor Tözser-Hubert kiest. Hubert is tactisch heel slim en kan een positie houden. Tözser en Hubert corrigeren elkaar en vormen samen met Matoukou en Joneleit het kader van zijn ploeg. Zo'n stabiel vierkant is heel belangrijk."

Aanval

"Lukaku kreeg vaak kritiek maar je moet je afvragen welke ballen hij kreeg en twee welke steun hij kreeg. Ik kan me voorstellen dat Boussoufa een vrije rol krijgt achter Lukaku. Zodat Lukaku niet meer geïsoleerd speelt. Als Legear niet start gaat Jacobs misschien voor twee diepe spitsen. De Sutter laten starten is misschien een idee. Hij zit al weken op de bank, hij is geprikkeld. Als je hem laat starten scoort hij misschien twee keer."

"Vossen is niet voor niks topschutter. Barda heeft in een diep dal gezeten maar geniet nu het vertrouwen van de trainer en speelde al heel sterke wedstrijden. Niet alleen qua scoren maar ook qua balbezit, diepgang, op alle vlak. Vossen-Ogunjimi werkt uitstekend maar ik denk dat het Vossen-Barda wordt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.