"Geen reden om topper op zondag te spelen"

DINSDAG, 29 MAART 2011, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag beslist het Uitvoerend Comité van de KBVB of Anderlecht - Standard van komend weekend op zondag blijft of wordt vervroegd. Volgens Anderlecht is spelen op vrijdag of zaterdag onmogelijk, maar niet iedereen vindt dit.


Paars-wit had in een mail laten weten dat de Fashion Week van het Westland Shopping Center het onmogelijk maakt om te spelen op vrijdag of zaterdag. Volgens Jo Van Hecke, hoofd van de Voetbalcel bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, is dit maar een flauw excuus. "De wedstrijd Anderlecht-Standard is uitgesteld voor een reden die niet ter zake doet", zo vindt hij. Het Westland is immers bijna altijd open wanneer Anderlecht thuis speelt.

Van Hecke stuurde dan ook een fax naar de burgemeester van Anderlecht, de Pro League en de voorzitter van de Kalendercommissie. "Sommige clubs maken gebruik van de plaatselijke overheid om wedstrijden te laten verplaatsen, omdat dit hen sportief goed uitkomt." Er wordt immers gedacht dat Anderlecht de wedstrijd pas op zondag wil spelen omdat het woensdag pas verschillende internationals recupereert en het hoopt dat Standard daartegen al meer met de Beker-wedstrijd tegen Gent in het hoofd zou zitten.

Belgacom wil match op zondag houden

In ieder geval moet er vandaag een definitieve datum vastgelegd worden. Belgacom TV wil het liefst hebben dat Anderlecht - Standard op zondag om 18 uur blijft. Wel is het bereid om de wedstrijden Genk - Lokeren en Gent - Club Brugge van plaats te verwisselen zodat AA Gent ook op zondag speelt. Hiervoor zijn de Buffalo's dan weer niet te vinden. Benieuwd wat straks de uitkomst wordt ...

Bron: De Standaard en De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.