Degryse: "Kan probleem worden in titelstrijd"

MAANDAG, 7 MAART 2011, 15:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Mark Degryse kan een onmiddellijk vertrek van Mbark Boussoufa zware gevolgen hebben voor Anderlecht. "Dit kan een probleem worden in de titelstrijd. De voorbije jaren was hij erg belangrijk met zijn assists en doelpunten."


"Ik vind de keuze voor Grozny opvallend", aldus Degryse in een gesprek met Sporza. "Ik had wel verwacht dat hij zou vertrekken, maar dan naar één van de betere Europese competities. Ik ben wel wat ontgoocheld in zijn keuze. Ik zag hem als 26-jarige liever naar Engeland of Spanje gaan."

"Door dit te doen, geeft hij de indruk absoluut weg te willen. Ik had verwacht dat hij wat meer geduld zou hebben om op het goede moment naar een goede club en goede competitie te gaan. Maar als er zoveel geld voor je ligt, kan ik begrijpen dat het verleidelijk is ervoor te kiezen", zo vertelt de oud-speler van Anderlecht.

"Ik denk trouwens dat hij het hier wat gehad heeft. Hij won hier alles. De Belgische competitie gaat er niet op vooruit en de prestaties in Europa met Anderlecht zijn ook teleurstellend. Het geeft aan dat hij vertrekkensklaar is."

"Zomer wordt belangrijke transferperiode"

Dat Anderlecht Boussoufa verkoopt, kan Degryse wel begrijpen. "In het voetbal moet je ook rekening houden met de financiën. Herman Van Holsbeeck moet zorgen dat Anderlecht kan vooruit denken", zo legt hij uit.

Dit vooruitdenken zal al voor meteen zijn. "Er zal een nieuwe ploeg gebouwd moeten worden. Van Damme vertrok in de zomer, Polak in de winter en er is niets in de plaats gekomen. Ook een vertrek van Lukaku hangt nog in de lucht. De zomer zal dus een belangrijke transferperiode worden en dan zal dit geld zeker nodig zijn."

De kans dat de opvolger van Boussoufa uit het buitenland komt, acht Degryse erg groot. "In de Belgische competitie zie ik momenteel niemand die meteen Boussoufa kan vervangen. Er zijn wel jongens die het in zich hebben om dat op termijn te doen, maar die zitten ook bij de directe concurrenten. Of die haalbaar zijn, weet ik ook niet."

Het volledige interview kan u hier beluisteren.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.