Broos: "Alle oplossingen zijn noodoplossingen"

DINSDAG, 8 MAART 2011, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoe kan Anderlecht het vertrek van Boussoufa opvangen? Het Nieuwsblad ging te rade bij oud-coach Hugo Broos. "Ik zou niet graag in de schoenen van Ariël Jacobs staan", zo zegt hij. Kanu, Legear en Biglia moeten nu opstaan.


Toen Boussoufa in de herfst geblesseerd uitviel, werd hij vervangen door Kanu en de Braziliaan deed dat toen erg goed. "Maar dat waren heel andere omstandigheden", waarschuwt Broos. "Nu komen de play-offs eraan, met een enorme druk en allemaal wedstrijden tegen sterke tegenstanders. Wat als Kanu in de eerste wedstrijd door de mand valt?"

Met Boussoufa verliest Anderlecht een grote dosis creativiteit en ideeën. Om dit op te vangen rekent Broos onder meer op Jonathan Legear. "Legear kan misschien een aantal van die elementen opvangen, maar we weten allemaal hoe blessuregevoelig hij is. In de play-offs worden enkel topwedstrijden met hoge intensiteit gespeeld", heeft Broos ook hier enkele bedenkingen.

De leidersrol van Boussoufa moet nu door Lucas Biglia worden overgenomen. Al zal dit wel een zware taak worden. "Biglia kan het verlies aan persoonlijkheid misschien gedeeltelijk opvangen, maar met Polak en Van Damme verloor Ariël Jacobs eerder al twee belangrijke persoonlijkheden", aldus de huidige coach van Zulte-Waregem."

4-4-2 of 4-3-3?

Momenteel laat Ariël Jacobs zijn team steevast in een 4-3-3 opstelling voetballen. Moet hij hier nu aan sleutelen? "Misschien hangt het af van de tegenstander", zo oppert Broos.

"In thuiswedstrijden kan Jacobs met een 4-4-2 uitpakken, maar dan moet Anderlecht dominant voetballen. Met een 4-3-3 heeft hij iets meer defensieve zekerheid. In uitwedstrijden tegen Brugge of Genk is dat meer aangewezen."

Geen champagnevoetbal

Er wacht Jacobs dus een moeilijke taak. Broos beseft dit en vraagt de buitenwereld dit ook te doen. "Als dit in de winter gebeurt, is er wat tijd om bij te sturen, maar nu komen de wedstrijden van de waarheid eraan. Ariël Jacobs zal een oplossing vinden, maar het zal een noodoplossing zijn waarop je hem niet kunt afrekenen. Als Anderlecht toch kampioen wordt, zal het niet met champagnevoetbal zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.