Anthuenis: "Vertrek van Boussoufa kost punten"

WOENSDAG, 9 MAART 2011, 11:57 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Aimé Antheunis beweert dat het vertrek van Mbark Boussoufa goed is voor de spanning in de titelstrijd. Dat zegt de oud-coach van Anderlecht in Het Laatste Nieuws. Volgens hem heeft Anderlecht Boussoufa nodig om dominant te spelen.


"In de matchen zonder hem lukte het dit seizoen veel moeilijker om voetbal te spelen op de helft van de tegenstander. Ik vrees dat Anderlecht balvastheid tekort zal komen. Ik vind op dit moment enkel Biglia even sterk op dat vlak."

"Door het vertrek van Boussoufa boet Anderlecht sportief in. Het is onmogelijk om hem van vandaag op morgen te vervangen: ongeacht wie of hoe goed zijn opvolger is, het zal tijd kosten om ingespeeld te geraken. Dat gaat onvermijdelijk punten kosten", zegt de ex-trainer van Anderlecht.

Antheunis zegt niet dat Anderlecht geen kampioen meer kan worden, maar het zorgt wel voor extra spanning bovenaan het klassement. "Ik kan me voorstellen dat ze dit bij Genk goed nieuws vinden. Anderlecht draaide het best als Boussoufa op zijn best was", volgens Antheunis

Antheunis houdt rekenening met Genk, maar ook met AA Gent voor de titel. "De leider is weg, maar de verwachtingen blijven even hoog. Ook daar hebben Genk en Gent een voordeel: in tegenstelling tot Anderlecht moéten zij geen kampioen worden. Blijven ze tweede en derde, dan is hun seizoen ook geslaagd. Ik ben heel benieuwd wat er in de play-offs gaat gebeuren", aldus Antheunis



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.