Controle bankgarantie laat transfer wachten

DONDERDAG, 10 MAART 2011, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alle partijen mogen het dan wel eens zijn, de transfer van Mbark Boussoufa naar Terek Grozny is nog niet volledig afgerond. Anderlecht wil volledige zekerheid over de bankgarantie voor het groen licht geeft. Vandaag is het D-day.


Het Nederlandse Algemeen Dagblad schreef gisteren dat de transfer in orde was, nieuws dat door Belgische voetbalsites gretig werd overgenomen. Helemaal in kannen en kruiken was alles echter nog niet.

Anderlecht ontving gisteren van Terek de gevraagde bankgarantie, maar manager Herman Van Holsbeeck wil niet het minste risico nemen. Hij liet Anderlechts eigen bankinstelling BNP Paribas de documenten onderzoeken en dat heeft enige tijd nodig.

Vandaag kan de transfer dan eindelijk volledig afgerond worden. Straks om 23.59 uur sluit immers de Russische transfermarkt.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Boussoufa bij Terek trouwens een loon gaan verdienen dat veel hoger ligt dan de 2,5 à 3 miljoen euro die momenteel gesuggereerd worden. Een exact bedrag kon de krant evenwel niet geven.

Bron: Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum