Anderlecht viert 80e verjaardag Verschueren

WOENSDAG, 16 MAART 2011, 08:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren wordt morgen tachtig jaar. Hiervoor werd hij gisteren door de club in de bloemetjes gezet. "Ik zeg zelf dat ik vier keer twintig word", zo vertelde hij met een kwinkslag.


"Eerst wil ik zeggen dat het dankzij een medisch wonder is dat ik hier nog sta, na mijn crisis van twee jaar geleden. Ik moest weer leren lopen en spreken en dat lukte allemaal. Ik voel me goed nu", klonk het voor de microfoon van Sporza. "Ik moet me wel wat inhouden van de dokters. Ik mag geen 18u per dag meer werken, ik hou het nu bij twaalf tot dertien uur per dag en ik laat ook mijn dagelijkse wodka staan."

Bij Anderlecht maakte Verschueren de gouden jaren mee. Hij won Europese bekers en was de drijvende kracht achter het huidige Constant Vanden Stock-Stadion, dat in de jaren 1980 de business-seats introduceerde in het Europese voetbal. "Ik wil niet pretentieus overkomen, maar ik denk dat ik in de geschiedenis van Anderlecht toch het een en ander heb verwezenlijkt."

"Als ik mijn hoofd zal neerleggen, zal dat met een gevoel van tevredenheid zijn. Ik denk dat ik een plaatsje verdiend heb in de galerij van goeie bestuurders bij Anderlecht. Ik was misschien hard, maar ik was wel altijd eerlijk", vertelde hij ook nog. Hoe lang hij nog kan doorgaan, weet Verschueren niet. "Mijn gewezen baas Constant Vanden Stock werd 93 jaar. Ik heb dus nog een weg te gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.