Uitslagen internationals Anderlecht

WOENSDAG, 30 MAART 2011, 16:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Behalve Biglia waren er nog heel wat Anderlecht-spelers de voorbije anderhalve week op pad met hun nationale ploeg. Hoe waren hun resultaten en kwamen ze ook effectief in actie? Het overzicht.


Bij de Rode Duivels misten Romelu Lukaku en Silvio Proto de wedstrijden tegen Oostenrijk (0-2 zege) en Azerbeidzjan (4-1 zege). Voor deze laatste partij was ook Tom De Sutter nog opgeroepen, maar hij kwam niet van de bank. Door deze overwinningen mogen de Belgen weer dromen van een ticket voor het EK van volgend jaar in Oekraïne en Polen.

Het Hongarije van Roland Juhasz speelde zowel vrijdag als gisteren tegen Nederland. Thuis ging Hongarije met 0-4 de boot in, in Nederland verloor het met 5-3. Juhasz speelde twee keer de volledige partij. De Hongaren staan na deze nederlagen derde in hun poule met negen punten uit zes wedstrijden.

Voor Lucas Biglia, met Argentinië, en Sacha Kljestan, met de Verenigde Staten, stonden er oefenduels op het programma. Vrijdag speelden ze tegen elkaar in een wedstrijd die op 1-1 eindigde. Biglia viel een kwartier voor tijd in, Kljestan bleef op de bank. Gisteren speelden beide wel. Biglia stond de hele partij op het veld tegen Costa Rica (0-0), waarvan de tweede helft als aanvoerder. Tegen Paraguay (0-1 verlies) viel Kljestan gisteren in na 77 minuten.

De beloften van Tsjechië speelden vrijdag en gisteren twee oefenwedstrijden. Vrijdag werd met 2-0 gewonnen tegen Wit-Rusland. Jan Lecjaks maakte de hele match vol, Lukas Marecek speelde de tweede helft en Ondrej Mazuch kwam vijf minuten voor tijd in het veld. Gisteren verloor jong Tsjechië met 0-1 van Frankijk. In deze wedstrijd speelden de drie Anderlecht-spelers allemaal de volledige negentig minuten.

Tot slot was ook Ziguy Badibanga opgeroepen voor interlands, maar hij blesseerde zich in de voorbereiding ervan. Daardoor was hij er niet bij toen de Belgische beloften donderdag met 1-0 wonnen van Schotland en maandag met 0-1 verloren van Griekenland.

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.