Manager De Sutter: "Tom is het vijfde wiel"

DINSDAG, 22 MAART 2011, 08:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Gent mocht Tom De Sutter nog eens starten hij toonde zich met twee doelpunten. Voor zijn manager Didier Frenay het signaal om eens met de vuist op tafel te slaan. "Misschien is Tom toe aan een nieuwe sportieve uitdaging."


Terwijl je De Sutter de voorbije maanden amper hoorde klagen in de pers, laat zijn manager nu wel van zich horen. "Tom is een gentleman die erg beleefd is opgevoed", aldus Frenay in Het Nieuwsblad. "Hij slaat nooit met zijn vuist op tafel, maar eigenlijk is hij bij Anderlecht het vijfde wiel aan de wagen."

"Tom speelt alleen als andere jongens afwezig zijn. Trainer Ariël Jacobs zegt zelf dat er een onevenwicht is als De Sutter en Lukaku naast elkaar in de ploeg staan, terwijl die combinatie volgens mij problemen kan oplossen", aldus de oud-voetballer.

Voor volgend seizoen ziet Frenay niet veel beterschap. Hij sluit een vertrek dan ook niet uit. "Als Lukaku volgend seizoen nog bij Anderlecht is, dan blijft Tom het vijfde wiel aan de wagen. Vertrekt Lukaku, dan kopen ze wellicht een nieuwe spits. Naar mijn mening is Tom toe aan een nieuwe sportieve uitdaging.

"Ik begrijp dat Anderlecht Lukaku om economische redenen niet op de bank kan zetten. Lukaku vier weken als invaller zou een nationaal schandaal zijn, maar als Romelu niet in de match zit en Tom mag niet meteen invallen, dan denken scouts al snel dat De Sutter niets extra's kan brengen."

Volgens de geruchtenmolen zou een ruil De Sutter - El Ghanassy tot de mogelijkheden behoren. De manager van de Anderlecht-spits doet dit echter af als nonsens. "Ik weet daar niks van."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.