"Anderlecht redt punt in de slotminuut"

VRIJDAG, 4 MAART 2011, 22:59 - purplebonita

Racing Genk leek Anderlecht een zware mentale tik te geven , maar Juhasz wist in de slotminuut de 1-1 nog binnen te koppen.

Anderlecht leek in de eerste helft nog niet genezen te zijn van de 3 opeenvolgende nederlagen van de voorbije weken : veel slordigheden in de defensie , geen creativiteit op het middenveld , waardoor het middenveld van Genk zich kon uitleven,al bleven de kansen wel schaars.

Halfweg de eerste helft belandde een mislukte omhaal van De Bruyne pardoes bij Vossen en die kopte de bal beheerst in de hoek: 0-1. De goal kwam zeker niet onverwacht.

Anderlecht begon ondermeer met de ingevallen Suarez heel offensief aan de tweedehelft, waardoor Genk-doelman Courtois vele reddingen uit de kast moest halen.

Bijna kreeg Anderlecht nog de deksel op de neus , want bijna maakte Vossen er zo 0-2 van, maar Proto redde met zijn voet.

Anderlecht bleef gevaarlijk met een tal van hoekschoppen en vrijetrappen , maar ze kregen hem er maar niet in.

Ariel Jacobs greep in door na Wasyl ook Mazuch er af te halen voor een spits , en zo kwam Tom De Sutter de 5-koppige aanval te vervolledigen.

En eindelijk was daar de verdiende gelijkmaker , in minuut 1 van de extra tijd kopte Juhasz de eerredder voor paarswit koelbloedig naast Courtois in de netten.De Brusselaars wilden meer, maar kregen bijna nog het deksel op de neus. Proto bleef echter wakker en was sneller op de bal dan Vossen: 1-1 en twee speeldagen voor de play-offs blijven Anderlecht en Genk naast elkaar.