Collin: "Ik moei me niet of Lukaku kan spelen"

VRIJDAG, 25 MAART 2011, 08:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Philippe Collin ruilt deze week zijn Anderlecht-petje voor dat van de Voetbalbond. De blessure van Romelu Lukaku bracht hem in een tegenstrijdige situatie, maar dat ontkent hij. "Ik draag hier nu de trui van de nationale ploeg."


Lukaku vertegenwoordigt heel wat kapitaal voor Anderlecht. Paars-wit volgt dan ook met argusogen wat er allemaal gebeurt met zijn pupil, ook bij de nationale ploeg. Is er druk geweest van Anderlecht, en meer bepaald van Collin dan, om hem vanavond niet te laten spelen?

"Het is aan de medische staf van de bond, dokter Van Crombrugge en Lieven Maesschalck voorop, om zich hier over Romelu te ontfermen", stelt Collin erg duidelijk in Het Laatste Nieuws. "Of Romelu kan spelen, laat ik volledig over aan de medische staf en Georges Leekens."

"Daar bemoei ik me niet mee. Ik kan u verzekeren dat ik geen enkele poging heb ondernomen om hen te beïnvloeden. Oordelen Leekens en de medische staf dat hij kan spelen, dan is dat goed wat mij betreft. Vinden zij dat hij niet kan spelen, ook goed."

Dinsdag kreeg Lukaku in het spelershotel bezoek van Anderlecht-dokter Kristof Sas. Kan niet, vindt Collin. "Sas deed dat ongetwijfeld met goede bedoelingen, maar hij moest dat niet doen. Romelu zit bij de nationale ploeg nu, dus moest hij dat overlaten aan dokter Van Crombrugge. Als iedere clubdokter zou doen wat Sas deed, dan zou het moeilijk worden. Dat is niet de normale gang van zaken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.