Tika Musonda wil doorbreken bij Anderlecht

DONDERDAG, 31 MAART 2011, 12:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Speelt er binnenkort opnieuw een Musonda in het Astridpark? Die kans zit er zeker in, want de 16-jarige Tika komt steeds meer piepen. "Ik heb onlangs mijn eerste profcontract getekend en train nu als 16-jarige mee met de U21."


De voorbije week kwam Tika, de middelste zoon van Champagne Charly, twee keer in actie met de Belgische U17. Zowel tegen Spanje als tegen Engeland speelde hij de volledige partij als verdedigende middenvelder.

"Mijn recuperatievermogen is mijn grootste troef", zo legt hij vandaag uit in Het Laatste Nieuws. "Eén tegen één ben ik in defensief opzicht ook sterk en bovendien heb ik een stevige pass in de voeten. Ik moet wel nog werken aan mijn linkervoet en en ook mijn uithouding is niet top. Maar ik heb nog tijd."

"Vader was een erg veeleisende trainer"

Vader Charly Musonda was eind jaren tachtig en begin jaren negentig een begenadigde verdedigende middenvelder bij Anderlecht. Hij ontfermt zich nu net als Roger Lukaku over zijn voetballende zoons. "Vier jaar geleden, toen ik twaalf was, had ik hem een jaar als trainer bij de jeugd van Anderlecht. Ik herinner me dat hij heel veeleisend was."

"Elke training verwachtte hij dat iedereen het beste van zichzelf zou geven. 'Wie hard werkt, zal zijn kans wel krijgen', zei hij steeds. Hij weet als geen ander dat de weg naar de top lang en hard is. Ook nu nog krijg ik na elke match opmerkingen over wat er zoal beter kan in mijn spel."

"Anderlecht gelooft in mij"

Als het aan Tika zelf ligt, blijft hij bij Anderlecht om zich verder te ontwikkelen en door te stoten tot het eerste elftal. "Ik heb onlangs mijn eerste profcontract getekend en train nu als 16-jarige mee met de U21. Dat wil toch zeggen dat ook de club vertrouwen heeft in mijn kwaliteiten."

Tika is overigens niet de enige zoon van Musonda die bij Anderlecht rondloopt. De 19-jarige Lamisha tekende samen met Tika vorig jaar in juni een profcontract voor twee jaar en dan is er ook nog Charly Jr., die in de herfst 15 wordt.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum